Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana!

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana!
Resmi rakamlara göre 6 milyonu aşkın asgari ücretlinin olduğu Türkiye'de büyük bir nüfusun açlıksınırının altında yaşadığı ortaya çıktı. TÜRK-İŞ yoksulluk sınırını da 61 bin 788 lira olarak hesapladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) mayıs ayı araştırmasına göre, dört kişilik
bir ailenin açlık sınırı 18 bin 969 liraya, yoksulluk sınırı 61 bin 788 liraya yükseldi. Mayıs ayında sebze fiyatlarında yüzde 12.03'lük bir artış görülürken, fiyatı en çok artan kuru soğan oldu. Geçen ay ortalama kilogram fiyatı 20 TL iken bu ay yüzde 27.50 TL'ye kadar çıktı.

TÜRK-İŞ, mayıs ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı, 18 bin 969 TL’ye yükseldi. Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım,eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaları kapsayan yoksulluk sınırı ise 61 bin 788 TL’ye çıktı. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 24 bin 609 TL’ye yükseldi.

TÜRK-İŞ hesaplamasında temel alınan ve doğrudan piyasadan derlenen fiyatlara göre, gıda ürünlerinde ocak ayında harcama gruplarındaki değişimlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Süt, yoğurt, peynir grubunda; sütün fiyatı sabit kaldı. Yoğurt ve peynir ürünlerinde artış gözlemlendi. Et, tavuk, balık, yumurta, kuru baklagiller, ürünlerinin bulunduğu grupta; dana eti ve balık fiyatlarında bu ay değişiklik görülmedi. Sebze fiyatlarında ise yüzde 12.03'lük bir artış görüldü. Kuru soğan fiyatı en çok yükselenler listesinde zirveye çıktı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.