Silivri'de bir tuhaf kavga

Silivri'de bir tuhaf kavga
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ı partizanca davranmak ve kendisine karşı saygısız olmakla suçladı. Balcıoğlu, Damat'ın kasıtlı olarak resmi bültenlerde adının yazılmadığını savundu.

MÜGE CESUR- Damga'ya konuşan Damat ise bültenlerin eskisi gibi yazıldığını belirterek, “Kimseye kastımız yoktur. Kasıt yoksa kusur da yoktur” dediDamga'ya konuşan Damat ise bültenlerin eskisi gibi yazıldığını belirterek, “Kimseye kastımız yoktur. Kasıt yoksa kusur da yoktur” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ı partizanca ve saygısızca davranmakla suçladı. Damat’ın davranışlarının Silivri’nin yıllardır koruduğu birlik ve beraberlik ortamını dinamitlediğini belirten Balcıoğlu, “Silivri halkının iradesini hiçe saymaya kimsenin hakkı yok” dedi. Balcıoğlu, açıklamasında Milli Eğitim Müdürü Damat’ın, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı için düzenlenen çelenk törenine kasıtlı olarak geç geldiğini ve bu nedenle öğrencilerin güneş altında bekletildiğini belirtti. Balcıoğlu, bu duruma müdahale etmek istediğinde ise Damat’ın kayıtsız bir tavır sergilediğini ifade etti. Bu tavrı kabul edilemez olarak nitelendiren Balcıoğlu, "Kendisine bu durumu ilettiğimde, bir kamu görevlisinden beklenmeyecek bir ilgisizlik ve umursamazlık gösterdi. Bu, sadece bana değil, öğrencilerimize ve Silivri halkına yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

Bültende adım yok!

Balcıoğlu, aynı zamanda Selimpaşa İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2024-2025 eğitim yılı açılışında da benzer bir tavırla karşılaştığını savundu. Programda, Çatalca Kaymakamı Silivri Kaymakam Vekili Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte yer almasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, kendisinin adını resmi bültenlerde bile geçirmediğini ifade eden Balcıoğlu, “Bu, sadece şahsıma değil, Silivri halkının iradesine yapılan açık bir saldırıdır” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne doğrudan seslenen Balcıoğlu, “İbrahim Hakkı Damat, siz atanmış bir memursunuz, ben ise bu halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım. Silivri halkının iradesini hiçe saymak gibi bir lüksünüz olamaz, buna asla müsaade etmeyeceğim! Öğrencilere, öğretmenlere örnek olması gereken bir kişi olarak, bu ilçede yaşayan 250 bin vatandaşın oylarıyla seçilen bir başkanı yok saymaya cüret edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Huzur bozdurmam!

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, öğrencilerin sevgi ve ilgisinin kendisini rahatsız ettiğini düşündüğü kişilere karşı da sert bir dille yanıt verdi. “O okullarda okuyan tüm çocuklar benim evlatlarım” diyen Balcıoğlu, “Onların bana gösterdiği sevgi, sarılmaları sizi rahatsız mı etti? Eğer öyleyse rahatsız olmaya devam edeceksiniz, çünkü ben her zaman onların yanında olacağım” ifadelerini kullandı. Son olarak, öğrenciler için sağlanan eğitim desteklerine değinen Balcıoğlu, kırtasiye yardımı, kaynak kitap desteği ve kurslarla, Silivri’nin çocuklarının her zaman yanında olacağını belirtti. Balcıoğlu, “Onların başarılı, mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri benim en büyük önceliğimdir” ifadelerini kullandı. Balcıoğlu, açıklamasının sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ın bu partizan tutumuna karşı sessiz kalmayacağını ve her daim halkın yanında duracağını vurgulayarak, “Kimse Silivri’nin barışını ve huzurunu bozamaz, bozdurmam” tepkisini gösterdi.

2.jpg

Bu ders yetmemiş!

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Halkın tercihini ve iradesini yok sayanlar, geçmişte olduğu gibi sandıkta gereken cevabı almıştır, bundan sonra da almaya devam edecektir. Ama belli ki, bu ders size yetmemiş. Partizanlık ve bürokratik güç oyunlarıyla hareket etmeye devam ediyorsunuz. Devlet memurunun, özellikle eğitimin başındaki bir kişinin, böylesine partizanca hareket etmesini esefle kınıyorum. Size buradan açıkça sesleniyorum: O okullarda okuyan tüm çocuklar benim evlatlarım. Onların bana gösterdiği sevgi, sarılmaları, ilgileri sizi rahatsız mı etti? Eğer öyleyse, rahatsız olmaya devam edeceksiniz, çünkü ben sadece belediye başkanı olarak değil, onların ağabeyi olarak da her zaman Silivri’nin çocuklarının yanında olacağım” dedi.

KİMSEYE KASTIMIZ YOK!

Bora Balcıoğlu'nun suçlamalarına tek tek cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, hiç kimseye kastının olmadığını söyledi. Çok eleştirilen AK Parti İlçe Başkanlığı ziyaretine açıklık getiren Damat, “AK Parti ilçe başkanını ziyaretimin asıl sebebi Silivri Ayfar Meslek Lisesi’nde yapılması gereken bir hizmetin hızlandırılması içindi ve bu konu görüşüldü. Gittik ve hükümet desteği istedik. Ayrıca görüşme mesai sonrası gerçekleşti ve resmi bir ziyaret de değildi. Spontane gelişen bir ziyaretti. Biz eğitimciyiz ve yıllarımızı çocuklarımızın eğitimi, öğretimi, hizmeti adına geçirmiş insanlarız. Bunun bilinmesini isterim” dedi.

Balcıoğlu ile görüşemedik

“Kamuoyunda sanki sadece Ak Parti İlçe Başkanını ziyaret etmişim gibi bir algı var” diyen Damat, “Göreve gelir gelmez önce kaymakam, belediye başkanı ve başsavcımızla görüşmek için randevu taleplerimiz oldu. Kaymakamımızla görüştük lakin başsavcımız izinliydi görüşemedik. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na olan randevu talebimiz yoğunluğu nedeniyle gerçekleşemedi. Hatta bizzat mesaj attım ve görüşemediğimizi ifade ettim. Sonrasında geçtiğimiz pazar günü görüşme için arandım. İlçe dışında olduğum için iki saat içerisinde gelebileceğimi ifade ettim. Fakat on beş dakika içerisinde görüşme için başkan beyin müsait olduğunu söylediler ve ziyaret yine iptal oldu. Son olarak 11 Eylül Çarşamba sabahı için yeni bir randevu verildi. Başkan bey bir gün öncesinde hakkımda kamuoyuna birtakım açıklamalarda bulundu ve yine iş yoğunluğu sebebiyle bu randevu da iptal edildi. Kendisiyle hem kısa mesaj hem de telefonla sürekli irtibat halinde olmamıza rağmen gelen bu basın açıklaması beni gerçekten çok şaşırttı. Defalarca randevu talep ettiğimizi bizzat kendisi biliyor” ifadelerini kullandı.

Törene geç kaldı

Okulların açıldığı 9 Eylül günü Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan resmi törenin CHP'nin kuruluş yıl dönümüne denk geldiğini ifade eden Damat, “Onların çelenk sunumunun ardından Balcıoğlu tarafından arandım. Kendilerine töreni başlatmak için yolda olduğumu söyledim ve eğitim öğretim yılının başlama töreni için yan yana birlikte durduk. Ardından Selimpaşa’da başka bir okulumuza gittik. Burada yapılacak törene kendileri geç kaldı. Bizzat CHP’li meclis üyesine Balcıoğlu’nun gelmesine yakın tarafıma haber vermelerini ve kapıda karşılaşmak istediğimi söyledim. Fakat “aniden geldiler ve karışıklık oldu” diyerek başkanın geldiğini haber vermediler. Burada da bir kastım yoktur. Kendisini tören sonrası kapıya kadar uğurladım” açıklamasını yaptı.

1.jpeg

Yazılanlara şaşırdım!

Balcıoğlu'nun gündeme getirdiği bültenler konusuna da değinen Damat, “İnternet haber sitemizde Sayın Balcıoğlu’nun isminin geçirilmediğine dair yazılanlara şaşırıyorum. Geçmiş belediye başkanı Volkan Yılmaz’a da haksızlık edildi öyleyse. Çünkü benden önce de bu haberler bu şekilde yazılmış. Hatta arkadaşlarıma diğer ilçelerde ki bültenlere de bakmak istediğimi söyledim ve haber dili yine aynı şekilde. Esenyurt ve Çatalca’da da ilçe milli eğitim müdürü olarak görev yaptım. Hiçbir belediye başkanımıza böyle bir kasıtlı tavır takınmış olabilir miyim lütfen sorulsun” dedi.

Kömürcü yalan söylüyor

CHP ilçe Başkanı İbrahim Kömür'ün yaptığı açıklamanın yalan olduğunu dile getiren Damat, “Randevu taleplerinin olduğunu ve verilmediğini ifade etmiş. Bu iddiayı reddediyorum. Görevli özel kalem müdürümüze ne de bana böyle bir talep gelmemiştir. Burada görev yapan arkadaşlar bu ilçenin evladı, 34 yıllık memurdur” diye konuştu. “Ben bir öğretmenim. Seçilmiş bir belediye başkanını görmezden gelmemiz mümkün değildir” diyen Damat, “Başkanın geç kalmasına rağmen töreni başlatmayan ben, tören sırasında oturacak yer kalmadığını görünce bizzat koltuğumu veren ben, okulda hitap hakkı sunan, kapıya kadar uğurlayan ben. Bu tepiyi hak etmediğimi düşünüyorum. Bizim saygısızlıkta bulunmamız söz konusu olamaz. İncinsek de incitemeyiz. Yanlış bir şey olsa bile doğru karşılık vermek zorundayız. Ben belediye başkanımızı sever ve sayarım. Kendisine oy verenleri de aynı şekilde. Kalbim de kollarım da herkese açık. Çünkü böyle bir devlet terbiyesi aldık. Görevler gelip geçicidir. Önemli olan birlikte ahenk içinde, kalp kırmadan, uyum eşliğinde çalışmak ve güzel hatıralar bırakmaktır. Ben kendilerine kırgın değilim. Bu durumun kişiselleştirilip kine dönüşmesine izin vermem. Kimseye kastımız yoktur. Kasıt yoksa kusur da yoktur. Ortada bir yanlış anlaşılma varsa ben bir eğitimci olarak özür diliyorum. Onlar bir özür dileme ihtiyacı hissederse görüşmeye gönülden hazırım. Tekrar belirtmek isterim ki Silivri halkının iradesi başımızın tacıdır. Kollarımız herkese açık derecede açıktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:MÜGE CESUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.