Özür dilendi konu kapandı!

Özür dilendi konu kapandı!
Çatalca'da bir okulda jandarmanın düzenlediği seminere, okul idaresi tarafından sadece Roman öğrencilerin alınması, ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle büyük tepki çekti.

Çatalca'da bir okulda jandarmanın düzenlediği seminere, okul idaresi tarafından sadece Roman öğrencilerin alınması, ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle büyük tepki çekti. Kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını belirten Romanlar, çocuklarını bir daha okula göndermeyeceklerini açıkladı. Olay hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatırken, Romanlardan özür dilendi

ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

Çatalca Karacaköy Mahallesi İlk ve Ortaoku'lunda Jandarma ekiplerinin verdiği seminerden sonra mahalle halkı ayaklandı. Seminere sadece Roman çocuklarının alındığı bilgisi üzerine, tepki gösteren vatandaşlar, ayrımcılık yapıldığını savundu. Karacaköy Mahalle Muhtarı Polat Akyüz, vatandaşları yatıştırmaya çalışırken yetkili birimlerle de irtibata geçti. Sağduyulu vatandaşların araya girmesi, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma başlatması üzerine tepkiler bir nebze dindi. Damga'ya konuşan mahalle muhtarı Polat Akyüz, “İlçemiz, mahallemiz ve öğrencilerimiz adına çok üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık. Jandarma seminer vermeye geliyor, öğrenci olarak sadece Roman çocukları seminer salonuna indiriliyor. Bu da ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tepkilere neden oldu” açıklamasını yaptı.

İHMALİ OLAN KİM VARSA MUTLAKA GEREĞİ YAPILACAK

Valilik, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilk dakikadan itibaren irtibatta olduğunu dile getiren Akyüz, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Hakkı Damat ve beraberindeki heyet bizzat gelip yaşanan bu talihsiz olay sebebi ile velilerimizden özür dilediler. Ve açılan soruşturma sonrasında, ihmali olan kim varsa gereğinin yapılacağının sözünü verdiler. Mahallemizin isminin bu şekilde gündem olması hepimizi üzmüştür. Bizim için en önemli konu öğrenci yavrularımızın eğitimlerinin aksamamasıdır. Tüm velilerimiz de öğrencilerini okullarına göndereceklerinin sözünü verdiler. Bu konuda hassas davranan önce mahallelime, tüm kurumlarımıza ve Roman dernekleri başkanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ASLA ÖRTBAS EDİLMEYECEK!

Okulda yaşanan üzücü olayın ardından İçişleri Bakanı Danışmanı Hacı Arif Davulcu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat konunun derinlemesine araştırılacağını ve kim suçluysa en yakın zamanda gereğinin yapılacağını ifade etti.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA Gazetesi / Bahadır Sügür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.