Mehmet Özçelik’ten damadı Mücahit Hamza Ekşi'ye 400 milyonluk hediye!

Mehmet Özçelik’ten damadı Mücahit Hamza Ekşi'ye 400 milyonluk hediye!
TOKİ’nin Kahramanmaraş depreminden sonra yaptığı 19 milyarlık ihaleden 1 milyarlık pasta kapan inşaat şirketiyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Adıyaman’da tarım arazisi üzerine konut yapacak olan AHES İnşatın sahibi Mücahit Hamza Ekşi, kayınpederi olan eski TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’ten 400 milyonluk iki ihale aldığı ortaya çıktı. Bu iki ihale “düğün hediyesi” olarak yorumlandı

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - Kahramanmaraş merkezli depremin ardından harekete geçen TOKİ, daha enkazlar kaldırılmadan 19 milyarlık konut ihalesi yaptı. Tamamı davet usulüyle gerçekleşen ihaleleri yine bilindik şirketler kazandı. TOKİ'nin Adıyaman Örenli'deki 814 konutluk 999 milyonluk ihalesini İstanbul Kısıklı adresindeki AHES İnşaat kazandı. İhale alan diğer şirketler gibi Ahes İnşaat’ın da TOKİ abonesi olduğu ortaya çıktı.

Düğünden önce verildi

2014-2019 tarihleri arasında TOKİ Başkan Yardımcılığını yapan Mehmez Özçelik, dönemin TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın Fatih Belediye Başkanı olmasının ardından soluğu belediyede aldı. Şu anda Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapan Özçelik’in TOKİ’de görev yaparken damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin şirketi AHES İnşaat’a üç ihale verdiği ortaya çıktı. İhalelerden ikisinin düğünden hemen önce verilmesi dikkat çekti.

2 ihale birden aldı

Mücahit Hamza Ekşi ile Büşra Özçelik, 17 Aralık 2017 tarihinde evlendi. Çiftin nikahını ise dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kıydı. O dönemde TOKİ’nin ikinci adamı olan Özçelik, 16 Haziran 2017 tarihinde Beşiktaş’ta misafirhane ve komutan konutu yapım işini ihale etti. 227 milyon yaklaşık maliyetli işi Özçelik’in müstakbel damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin şirketi kazandı. TOKİ ile AHES inşaat şirketi arasında 16 Haziran’da imzalanan sözleşmenin bedeli ise 218 milyon oldu. Ekşi’nin düğün öncesi aldığı ihaleler bununla sınırlı kalmadı. Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de kentsel dönüşüm ihalesini de AHES inşaat kazandı. 182 milyonluk ihalenin sözleşme tarihi ise 25 Mayıs 2017. Özçelik o dönem de TOKİ’de ikinci adam olarak görev yapıyordu.


İNŞAATLARI ZİYARET ETMİŞ!

Ekşi’nin şirketi düğünden sonra da TOKİ’den ihale almaya devam etti. Mehmet Özçelik, yine başkan yardımcısı olduğu dönemde Beyoğlu’nda 398 konut, 20 dükkan ve bir adet dini tesis yapım ihalesini damadı Mücahit Hamza Ekşi’nin şirketine verdi. 153 milyonluk ihale 21 B’ye göre davet usulü yapıldı. Bu arada Özçelik, TOKİ’de görev yaptığı dönemde ilginç de bir ziyaret gerçekleştirdi. Mücahit Hamzsa Ekşi’nin Gaziosmanpaşa Sarıgöl’de yaptığı konut projesini de dönemin TOKİ Başkanı Ergün Turan ile ziyaret edenler arasında kayınpeder Mehmet Özçelik de yer aldı. Bu ziyaretle ilgili görseller AHES İnşaat’ın resmi web adresinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.