Mahbup Uzunay'ın ölümü kaza değil cinayet!

Mahbup Uzunay'ın ölümü kaza değil cinayet!
Damga, önceki gün Avcılar'da başına düşen mermer sonrası hayatını kaybeden Mahbup Uzunay'ın ölümünün nasıl göz göre göre geldiğini araştırdı.

YAKUP TEZCAN - Avcılar'da Merkez Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın çatısından düşen beton parçaları Mahbup Uzunay (38)'ın ölümüne neden oldu. Cenazesi önceki gece Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Edirne'ye götürülen kadının ölümü ardından polis ve Avcılar Belediyesi ekipleri inceleme başlattı. Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri binanın bodrum katına inince şok oldu. Çalışmada kirişlerin boruların geçmesi için delindiği veya kesildiği, taşıyıcı kolonlarda dökülmeler olduğu, açığa çıkan demirlerde de korozyon oluştuğu tespit edildi. Avcılar Belediyesi ekibinin incelemesi ardından 1986 yılında ruhsat alan 4 katlı binanın riskli olduğu göz önüne alınarak binanın tahliye edilmesine karar verildi.



KARDEŞİ KOŞARAK GELDİ FERYAT ETMEYE BAŞLADI

mahbup-uzunay-esnafAvcılar Belediyesi önce binayı mühürledi, ancak daha sonra özellikle binadaki işyerleri ve sağlık merkezi çalışanlarının tepkisi üzerine tahliye için 15 günlük ek süre tanıdı. Binada oturanlar karara sevinirken, sağlık merkezi iptal edilen randevuları yeniden kabul etmeye başladı. Damga'ya konuşan bir görgü tanığı, talihsiz kadının annesinin binada hizmet veren sağlık merkezinde yattığını belirterek, “Kadın telefonla konuşuyordu. O sırada yukarıdan mermer parçaları düşmeye başladı. Tam abla dikkat et derken düşen parçalar başına isabet etti. Çok fena yaralandı. O sırada zannediyorum kardeşiydi, koşarak geldi. Feryat etmeye başladı. Olay yerinde hala nabzı atıyordu. Sonra özel bir hastaneye kaldırdılar” açıklamasını yaptı.


BİR ANDA YERE YIĞILDI

Cadde üzerinde esnaf olan Adnan Negenç, Damga'ya yaptığı açıklamada, yukarıdan beton değil mermer düştüğünü söyledi. “Beton diyorlar ama yukarıdan mermer düştü. Koca bir mermer talihsiz kadının tam kafasına isabet etti” diyen Negenç, “Bir anda yere yığıldı. Ambulans geldi. Hastaneye kaldırdılar. Olan ölene olur. Allah ailesine sabır versin” açıklamasını yaptı. Öte yandan Mahbup Uzunay'ın hayatını kaybettiği olaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Binada bilirkişi incelemesinin yapılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.