İYİ Parti dokuz ilde CHP listelerinden seçime giriyor

İYİ Parti dokuz ilde CHP listelerinden seçime giriyor
14 Mayıs'ta seçime girecek olan partilerin listeleri belli oldu. 147 kadın adayın bulunduğu CHP listelerine Saadet, DEVA, Demokrat ve Gelecek Partili adaylar da eklendi. İYİ Parti ise 9 ilde CHP ile ortaklığa gitti ve aday çıkarmadı.

BURAK ZİHNİ - AK Parti'de 2023 seçimleri milletvekili aday listesi YSK'ya teslim edildi. 3 dönem kuralı istinasız uygulanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy haricindeki bakanların hepsi liste başı yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara 3. Bölge 1. sıradan aday oldu. Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge 1. sıra, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya 1. sıra, Murat Kurum İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Gaziantep 1. sıraya yerleşti. Dikkat çeken bir diğer isim gazeteci Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday oldu. AK Parti, İstanbul 3. Bölge aday listesinde ilginç isimler yer aldı. Cumhur İttifakı'na katılması sert tartışmalara neden olan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 3. Bölge 4. sıradan aday gösterildi. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Esenyurt Belediye Başkanlığından istifa eden Necmi Kadıoğlu ise 3. Bölge'den listeye 8. sıradan girdi. 

[related-posts id="97943" color="bg-primary"][/related-posts]
[related-posts id="97949" color="bg-warning"][/related-posts]
[related-posts id="97952" color="bg-dark"][/related-posts]


3 KEZ ERTELENEN PARTİ MECLİSİ SABAH SAATLERİNDE TOPLANDI

Adayları belirlemek için toplanması beklenen ve 3 kez ertelenen CHP Parti Meclisi dün sabah toplandı ve YSK'ya verilecek listeyi belirledi. CHP listelerinde Saadet, DEVA, Demokrat ve Gelecek Partili adaylar da yazıldı. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan birinci sıradan aday gösterildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın İstanbul 1. Bölge 2. sıraya yazıldığı, bu nedenle tartışma çıktığı ve Salıcı'nın Genel Merkezi terk ettiği ileri sürüldü. Daha sonra Salıcı'nın 1. sıraya yazıldığı ve sorunun çözüldüğü belirtildi. Bu arada aralarının bozuk olduğu bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun WhatsApp üzerinden sert bir tartışmaya girdiği iddia edildi. Kavganın her iki ismin listeye yazdırmak istediği isimlerden kaynaklandığı ifade edildi. En sonunda ise Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun referans olduğu hiçbir isim ilk 10'a giremedi. 

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

CHP’li tarihinde ilk kez iki başörtülü kadın milletvekili adayı gösterildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1. bölgeden 4. sırada milletvekili adayı olarak gösterilmesi büyük tepki topladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep birinci sıradan milletvekili adayı oldu. İYİ Parti Konya milletvekili adayı Süleyman Şenol, beşinci sıradan aday gösterildiği gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini ve İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. AK Parti’den aday adayı olan ancak listede yer verilmeyen Prof. Dr. Yasemin Açık ile MHP listesinden yer verilmeyen Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ’da bağımsız milletvekili adayı olduklarını duyurdu. 

İYİ PARTİ'DE TEMAYÜL SIKINTISI

İYİ Parti, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İYİ Parti 9 ilde CHP ile ortaklığa gitti ve aday çıkarmadı. İYİ Parti'de İstanbul 3. Bölge'de kadınlar kontenjanından temayül yoklamasına giren ve birinci çıkan Mehtap Nazan Göktaş'ın yerine Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun yazıldığı ileri sürüldü. Mehtap Nazan Göktaş'ın ise 8. sıraya kaydırıldığı belirtildi. Bu arada geçmişte AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis üyeliği yapan Seyithan İzsiz'in İYİ Parti'den 3. Bölge 2. sıra milletvekili adayı olması dikkat çekti. Bu arada Türkiye İşçi Partisi, (TİP) 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. TİP, 51 şehirden aday çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.