Ekrem İmamoğlu için yapılan suikast ihbarı ortalığı ayağa kaldırdı

Ekrem İmamoğlu için yapılan suikast ihbarı ortalığı ayağa kaldırdı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için bir suikast ihbarı daha yapıldı. İmamoğlu'nun avukatı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak İmamoğlu için derhal koruma talep etti ve şüphelilerin tespit edilmesini istedi. İstanbul Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ihbarı yapan kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı aldıkları suikast ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı. İmamoğlu'nun avukatı, müvekkilinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek derhal korunmasını gerektiğini ifade etti. 2 Kasım 2022 tarihinde bir kişinin İBB Beyaz Masa hattını aradığı ve “Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin önünde adamlar var. Ellerinde Ekrem İmamoğlu başkanımızın fotoğrafları var. Aralarında konuşuyorlardı. Ekrem başkanımızın evine ve İBB binasına gideceklerini belirttiler. Sonra aklıma bu numara geldi. 8 kişilerdi. Hepsi silahlılardı” ihbarını yaptı.


İHBAR EDEN KİŞİNİN 50 SUÇ KAYDI VAR

İhbar üzerine Ekrem İmamoğlu’nun avukatı savcılığa dilekçe verdi. Dilekçede, “Bu ihbar müvekkili kasten öldürülme suçuna ilişkin icra hareketlerine başlandığını göstermektedir” denilerek, “İhbara ilişkin ses kaydı şikayetimiz ekinde mevcuttur. Müvekkilin, İBB başkanı olması ve günlük programlarının önceden belirlenmesi göz önüne alındığında bu tehditler için hızlıca tedbir alınmalıdır” ifadelerine yer verildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise ihbarda bulunan kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını açıklandı. İhbarda bulunan H.Ö.'nün asılsız ihbar olmak üzere, toplam 50 suç kaydı bulunduğu belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.