Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Tarikatlar kapatılsın!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün: Tarikatlar kapatılsın!
Büyükçekmece Belediye Meclis'inde 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar iddiası gündeme geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bu tip sapıklıklar karşısında sesini çıkaramayan binlerce çocuk olduğunu düşünüyoruz” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hiçbir tarikatın bahçesinde, bodrumunda, dergahında, tezgahında bir tek çoçuk bırakmaması gerektiğini belirten Akgün, “Bu kurumlara derhal el konulmalı, kamulaştırılmalıdır” tepkisini gösterdi

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin aralık ayı 2. birleşimi gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek; “1 yıl boyunca hep birlikte bu şehrin geleceğiyle ilgili konuları tartıştık. Karar verdik. Bu şehrin menfaatleri için aldığımız kararları hep birlikte aldık. Hepinize teşekkür ediyorum. 2023 yılında tüm insanlığın daha mutlu olmasını istiyoruz. Allah memleketimize hayırlı bir yıl nasip etsin. Uyanık olmaya, yükselmeye gelişmeye devam” ifadesini kullandı. Meclis grup başkanvekillerinin 2023 yılına yönelik yaptıkları konuşmaların ardından gündem maddelerini görüşülerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi 2023 yılının temasını Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle “Cumhuriyet ve Demokrasi Yılı” olarak ilan etti. Karar oy birliğiyle kabul edildi.


Derinden yaralandık

Belediye Balşkanı Hasan Akgün, 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evelndirilip, istismara maruz bırakıldığı iddiaları hakkında konuştu. Dün akşam Tunus'tan geldiğini belirten Akgün, “Maalesef toplulumuzu çok üzen 6 yaşındaki bir çocuğumuzun başına gelen olayları sordular. Bu şehrin belediye başkanı ve vatandaş Hasan Akgün olarak kendi fikrimi ifade etmek isterim. Bunlar toplumun tümünü derinden sarsan olaylardır. Rahatsız olmamak mümkün değildir. Türkiye, bütün İslam devletlerine ve Orta Doğu'ya hep örnek olmuştur. İslam dininin de en rasyonel olarak uygulandığı ülke Türkiye'dir. Bu tip sapıklıklar karşısında sesini çıkaramayan binlerce çocuk olduğunu düşünüyoruz. Ülkenin geleceği adına bunların son olması için yeni bir Mustafa Kemal'e ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede her bir fert, bir Mustafa Kemal'dir” dedi.


Derhal el konumalı

Devletin din işlerini yürütmekle mükelef olan müessesenin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu belirten Hasan Akgün, “Diyanet, hiçbir tarikatın bahçesinde, bodrumunda, dergahında tezgahında bir tek çoçuk bırakmamalıdır. Bu milli bir görevdir. Diyanet bunu yapamıyorsa Diyanet'i kapatacaksın o zaman. Diyanet, neden kuruldu? Merdiven altlarından, tarikatlardan kurtulamadığımız müddetçe neler neler başımıza gelecek. Bu ülkenin geleceğine hiçbir katkısı olmayan tarikatların bodrumlarında kaç çocuk eğitim alıyor. Kandırıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini zehirliyorlar. Diyanet bu işi yapabilir. Bunun için yeterli kadroya sahiptir. Sahip değilse bu ayıp da bize yeter. Toplumu derinden üzen olaylara bu devletin son vermesi lazım” diye konuştu. “Bildiklerimiz var, sizin de bildikleriniz var” diyen Akgün, “Bölgemizde de yaşananlar var. Bunları devlet de biliyor. Kaymakam da biliyor, istihbarat da biliyor. Vali de biliyor, polis de biliyor. Siyaset bu konuda iradesini göstererek Diyanet'e görev verilmeli. Bu kurumlara derhal el konulmalı, kamulaştırılmalıdır” önerisinde bulundu.


Düpediz bir algı

Konu hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku ise Hasan Akgün'ün yeterli derecede bilgilendirilmediğini belirterek, “6 yaşındaki kız çocuğuna istismar iddiası düpedüz bir algıdan ibaret. Siz Tunus'taydınız gerekli birgiyi vermediler sanırım. Burada ailenin mağduriyeti sözkonusu. Direk İslam'ı karalama, yanlış tanıtma operasyonu. Kesinlikle biz bu konuya inanmıyoruz. Ailenin açıklaması var. Açıklama yapılmasına rağmen herhangi bir düzeltme yapılmadı” dedi. Gülkoku'ya cevap veren Akgün, “Ben aileden bahsetmiyorum. Bizim onlarla işimiz yok. Ben diyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların eğitimine el atması lazım. Çocuklarımızı bu tarikatlardan kurtarması lazım. Bu konu derinlemesine incelenmesi gerekir. Ben işin bu tarafındayım” diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili İdris Doğan da “Biz de medyadan takip ettik. Yaşananlar hepimizi derinden yaralamıştır. Ben de eğitimin tarikat elinden kurtarılmasını istiyorum. Eğer bu işte suçu olan varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” yorumunu yaptı.


BUNUN LAMİ CİMİ OLMAZ!

AK Parti Meclis Üyesi Sami Sertadım, 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evelndirilip, istismara maruz bırakıldığı iddialarına çok sert tepki gösterdi. “Gündeme getirdiğiniz bu üzücü olayla ilgi bir durumu ifade etmek isterim” diyen Sertadım, “Şu anda basında iddia edilen konu eğer doğru ise o çocuğun annesi de babası da komşuları da bağlı olduğu kurum da bu durumu ihbar etmeyenler de ahlaksızdır, şerefsizdir, alçaktır. Bunun lami cimi olmaz” ifadelerini kullandı. Bu durum üzerinden inanan insanların üzerine gidenleri de eleştiren Sertadım, “Bu durumu kullananlar da ayrı bir şerefsizdir. En başta Müslüman Türk Milleti olarak bizim ne inancımızda ne ananemizde böyle bir sapkınlık yoktur. Bu tür olaylar her dernekte, her partide yaşanıyor olabilir. Kim olursa olsun bunu yapan, göz yuman alçaktır. Fakat bu durumu fırsat bilerek, dinimize saldıranlara da dikkat etmek zorundayız” açıklamasını yaptı. CHP Grup Başkanvekili Ahmet Şahin ise “Buradaki ana konu 6 yaşında bir çocuğun, evlendirilmesi ve istismara uğramasıdır. Ana eksenden sapmamak lazım. Çocuk gelin toplumumuzun kanayan bir yarasıdır. Bu olayların bir daha yaşanamamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER:

EKREM HACIHASANOĞLU
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum