Bayram gelmiş neyime!

Bayram gelmiş neyime!
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce'nin paylaştığı İstanbul Barometresi'nin Mayıs 2024 araştırmasına göre, İstanbulluların evdeki bir numaralı gündemi yüzde 60,3 ile ekonomik sorunlar oldu.

İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce'nin paylaştığı rapora göre, İstanbulluların evdeki bir numaralı gündemi yüzde 60,3 ile ekonomik sorunlar oldu. Tatillerini genellikle İstanbul dışında geçirdiğini belirten katılımcıların yüzde 22,2’si bu bayramda ekonomik sebeplerden ötürü tatile gidemeyeceğini, İstanbul’da kalacağını belirtti

2 KREDİ KARTI SAHİBİNDEN BİRİ BORCUNU ÖDEMEKTE ZORLANIYOR

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce'nin paylaştığı İstanbul Barometresi'nin Mayıs 2024 araştırmasına göre, İstanbulluların evdeki bir numaralı gündemi yüzde 60,3 ile ekonomik sorunlar oldu. Raporda, İstanbulluların yüzde 80,1'inin geçinemediği veya kıt kanaat geçindiği belirtildi. Tatillerini genellikle İstanbul dışında geçirdiğini belirten katılımcıların yüzde 22,2’si bu bayramda ekonomik sebeplerden ötürü İstanbul’da olacağını belirtti. Katılımcıların yüzde 13,9’u ise ekonomik sebeplerle tatil harcamalarını kısarak tatil yapacağını ifade etti. Her 2 kredi kartı sahibinden birinin kredi kartı borcunu ödeyemediği ya da asgari tutarını ödediği ortaya çıktı.

KONUT KİRALARI VE FAHİŞ GIDA FİYATLARI HALKIN BELİNİ BÜKTÜ

Raporda, ekonomide yaşanan sorunlar ve hayat pahalılığının İstanbulluların ekonomik kaygılarını arttırdığı, geçinmelerini de zorlaştırdığı belirtildi. Özellikle konut kirası ve gıda fiyatlarında yaşanan artışların insanların belini büktüğü ifade edildi. İstanbulluların talebinin ise hayat pahalılığını düşürecek ve alım gücünü yükseltecek kapsayıcı politikaların uygulanması olduğu dile getirildi.

Öte yandan raporun devamında mayıs ayının ev içi gündemi ekonomik sorunlar ve İsrail’in Gazze’yi işgali oldu. Katılımcıların yüzde 60,3’ünün ekonomik sorunları konuştuğu öğrenildi. Katılımcıların yüzde 78'i ise kamuda tasarruf paketini yeterli bulmadığını ifade etti.

GELECEK KAYGISI VAR!

İPA'nın yaptığı Mayıs 2024 araştırmasında İstanbulluların durumu özetlendi. Vatandaşların ekonomik krizi iliklerine kadar hissettiği, hayat pahalılığının kaygıları artırdığı görüldü.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.