2'inci tur için 3 senaryo!

2'inci tur için 3 senaryo!
14 Mayıs'ta hiçbir adayın yüzde 50'yi yakalayamaması sonucunda ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 farklı senaryo ortaya atıldı.

14 Mayıs'ta hiçbir adayın yüzde 50'yi yakalayamaması sonucunda ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi için 3 farklı senaryo ortaya atıldı. İlk turda aldığı 5.17 oranında oy ile dikkatleri üzerine çeken Sinan Oğan'ın vereceği karar masaya yatırılırken, seçmen tercihi irdelendi.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 49.52 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yüzde 44.88 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turda karşı karşıya gelecek. 14 Mayıs öncesinde yaptığı araştırmayla ilk tur sonuçlarını bilen Sonar Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, üç farklı karara göre Sinan Oğan'a oy veren 5.17 oranında seçmenle ilgili öngörüde bulundu. 14 Mayıs'tan sonra henüz bir anket sonucuna ulaşmadıklarını belirten Bayrakçı, Sinan Oğan'ın tarafsız kalması durumunda, aldığı oyların yüzde 1.8'in Kemal Kılıçdaroğlu'na, yüzde 1,8'inin Recep Tayyip Erdoğan'a gideceğini söyledi. Yüzde 1.6'nın ise sandığa gitmeyeceğini ifade etti.

ERDOĞAN MI KILIÇDAROĞLU MU?
ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alması durumunda yüzde 2,2 oyunun Kemal Kılıçdaroğlu'na gideceğini belirten Bayrakçı, “Bu durumda yüzde 1'i de Recep Tayyip Erdoğan'ı destekler. Yüzde 2 ise sandığa gitmez” dedi. Bayrakçı, Oğan'ın ikinci turdaRecep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesi halinde ise “Yüzde 1,8 Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verir. Yüzde 2 Recep Tayyip Erdoğan'a gider. Yüzde 1,4 sandığa gitmez” yorumunu yaptı. Bu arada Sinan Oğan'ın 19 Mayıs Bayramı'nda yani bugün bir karar vereceği iddia edildi. Oğan, kararını adayların teröre bakış açılarına göre vereceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.