Haluk Levent'in "vergi" isyanı!

Haluk Levent'in "vergi" isyanı!
AHBAP Derneği Genel Başkanı Haluk Levent, yüksek vergi oranlarına tepki gösterdi. Levent, kamu yararına çalışan AHBAP derneği bünyesinde gerçekleştirilen yardım faaliyetleri sırasında ödenen stopajın şaşırtıcı derecede yüksek olduğunu vurguladı.

Haluk Levent, yardıma ihtiyaç duyan insanlar ile onlara yardım edebilecek kişi ve kurumları birleştirmek üzere 31 Temmuz 2017 tarihinde "AHBAP Derneği'ni kurdu. Dernek, sosyal yardım, hayvan hakları, insani yardımlar, doğal afet koordinasyon ve yardımları gibi pek çok alanda faaliyet gösterdi. Levent, yaşanan doğal afetler esnasında gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsederken vergi sistemine tepki gösterdi.


200 bin euro stopaj!

Kişisel X hesabından konuya dair yaptığı paylaşımda, üç yıl önce Türkiye'nin pek çok yerinde yakın zamanlarda yaşanan yangınlar esnasında dernek olarak gösterdikleri faaliyetlerden söz eden Levent,

"3 yıl önce ülkemin her tarafında yangınlar vardı. Ve Ahbap Derneği olarak bir yangın söndürme helikopteri getirmiştik. Marmaris yangınlarında 18 gün çalışmıştı. O dönemde 1 milyon Euro’ya yakın para ödemiştik. Ama en şaşkın kaldığımız durum devlete ödediğimiz 200 bin Euro stopajdı. Mevzuat dendi.
Araştırdık doğru çıktı. O anda devlet memurunun yapabileceği bir şey yoktu maalesef. Sineye çektik." ifadelerini kullandı.


"KDV yüzde 20 oldu!"

Yaşandığı bölgelerde etkisi halen süren 6 Şubat depreminden sonraki süreçte dernek olarak yüzlerce konut yaptırdıklarını belirten Levent,

"6 Şubat depreminden sonra da yüzlerce konut yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Hepimizin beklentisi olan yüzde 1 lik KDV yüzde 20 oldu. Sağdan soldan bayağı para bulduk ödedik ödüyoruz. Yine araştırdık. Yine mevzuat. Hep mevzuat." dedi.


Siyasi partilere çağrıda bulundu

Durumla ilgili kanun değişikliği yapılmasını beklediğini vurgulayan Levent paylaşımını,

"Başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilere çağrımdır. Bu durum için bir kanun değişikliği gerekiyor biliyorum. En azından halk yararına ,kamu yararına elinden geleni yapmaya çalışan dernek ve kurumlara KDV oranlarında , stopaj oranlarında iyileştirmeler getirilsin. Lütfen." sözleriyle sonlandırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.