Kadınlarımız...

Sevgili okurlar bugün biraz kadınlarımızdan bahsedeceğim.Son zamanlarda çok sayıda kadına şiddet olayları ile karşılaşıyoruz.
Kadınlar bir evin her şeyidir bence.Evin içinde en ufak bir şey olsa kadın toparlar.Kadınlarımız anaçtır sevgili okurlar.Evdeki herkesi idare etmesini bilen, herkesin gönlünü yapan,hatta herkesin sevdiği yemeği ayrı ayrı yapacak kadar ince düşünendir.Bir insanda kadına saygı anneyle başlar.Keşke birer anne adayı olan kadınlarımıza saygı gösteren bir toplum olsak. En ufak bir anlaşmazlıkta nedense fiziki gücü olan erkek kadınımızı ezmeye çalışıyor.Kadın ne yapıyor kadın sığınma evlerine gidiyor yada bireysel yaşam mücadelesine başlıyor. Kadın sığınma evlerine gerek kalmasa herkes sahip çıksa kadınlaramıza ne kadar güzel olur.
Sevgili okurlar Yuvayı dişi kuş yapar sözü o kadar doğru ki ama malesef biz bunu kuş yuvadan uçtuktan sonra anlıyoruz. Bir şeyin kıymetini kaybedince değil kaybetmeden bilmek gerekir.O kadın bireysel mücadele verirken hem iş hayatı hem ev hayatı hemde çocuğuna şevkat gösteriyor.Günün sonunda olan yine kadınlarımıza oluyor.Gerçekten biraz empati ile bütün bunlar aşılabilir. Empati yapan insan bu hayatta çok yorulmaz çünkü empati ile beraber karşıdan cevap bekleme sürecinde yorulmazsın çünkü cevap sendedir biraz anlayış biraz fedekarlık ile uzun yıllar sürebilir evlilikler.Pamuk ipliğine bağlı evlilikler görüyorum özellikle yeni nesillerde.Bu kadar büyük verilmiş bi karar küçük meseleler yüzünden bitmemeli.Toplum olarak ta boşanmış kadınlara kötü bir bakış açısı görüyorum ve buna gerçekten çok üzülüyorum. Aslında toplum olarak empatiye ihtiyacımız var.
Son zamanlarda erkek işi yapan kadın çalışanlarımızın arttığını da gördüm Örneğin benzinlikte çalışan kadınlarımız var şoförlük yapan kadınlarımız var Bu fırsatı onlara sunan işverenleride buradan takdir ediyorum.Bu arada 25 kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilmiştir o gün geldiğinde sesimizi duyurmayı unutmayalım.
Yazımızı Atatürk’ün bir sözü ile tamamlayalım; “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir...”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi