Zeytinburnu’nda 15 Temmuz unutulmadı

Zeytinburnu’nda 15 Temmuz unutulmadı
“Resimlerle 15 Temmuz” isimli sergi sanatseverle buluştu. Serginin açılışı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşti.

Zeytinburnu Belediyesi, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Resimlerle 15 Temmuz” isimli sergi açılışı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, İlçe Kaymakamı Adem Uslu, protokol üyeleri, okul/kurum yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

2 Ağustos Cuma akşamına kadar Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde devam edecek sergi açılışının ardından, 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafların yer aldığı sergiyi katılımcılarla birlikte gezen Başkan Arısoy, “Allah ülkemize, milletimize bir daha böyle bir gün yaşatmasın” dedi.

Açılışın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma programı, Prof. Dr. Nurullah Genç’in 15 Temmuz söyleşisi ile devam etti.

k1.webp

Söyleşi öncesi konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, darbe girişimin 8. yıl dönümünde açılışı yapılan sergide emeği geçenlere teşekkür etti. 15 Temmuz’un unutulmaması için belediye olarak her yıl farklı etkinlikler yaptıklarını belirten Arısoy, geçtiğimiz yıl da Karikatürlerle 15 Temmuz sergisi açtıklarını söyleyerek, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara inen, uğrunda şehitler verdiğimiz o muhteşem direnişin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasının bütün kültür sanat dallarında anlatılmasıyla doğru orantılı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz bizim bu topraklarda millet oluşumuzun son halkasını oluşturdu” diyen Arısoy, bir kez daha şehitleri minnetle andı, gazilere saygılarını gönderdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentürk, “Biz eğitimcileri en çok ilgilendiren şey, çocuklarımızın geleceği ve yarınlarını hazırlamak adına vatan sevgisiyle yetiştirmek. Asıl olanın sınavlara değil hayata hazırlamak olduğunu, bu ülkenin bayrağını yarınlara taşımanın en önemli vazifeleri olduğunu öğretmek ve yaşatmak biz eğitimcilerin ve anne babaların en önemli görevidir” dedi. 15 Tmmuz gecesi sokaklara çıkan vatandaşların, Çanakkale Zaferi ile bize emanet edilen bu vatanın sahipsiz olmadığını göstermesi açısından çok önemli bir gösterge olarak gördüklerini söyleyen Yentürk, İsrail’de yaşanan soykırıma da dikkat çekti. Bu coğrafya da güçlü devletin istenmediğini belirten Yentürk, “Tüm milletimiz, tüm insanlık için adalet, şefkat ve merhamet temelli bir dünyanın oluşumuna saygı duyacak” dedi.

k2.webp

İlçe Kaymakamı Adem Uslu’da, gerek bireysel gerekse toplumsal olarak derin izler bırakan gecenin gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılmasının önemine değindi.

Şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’in söyleşisi ile devam eden program, Mihmandar Grubu Dinletisinin ardından sona erdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.