Zeytinburnu Buz Pisti'ni ya İBB'ye verin ya Bakanlığa!

Zeytinburnu Buz Pisti'ni ya İBB'ye verin ya Bakanlığa!
Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin eylül ayı son toplantısı Buz Pisti Spor Tesisi'nin 20 yıl süreyle intifa hakkı da verilerek özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara sahne oldu.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısı Buz Pisti Spor Tesisi’nin 20 yıl süreyle intifa hakkı da verilerek özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara sahne oldu. Türkiye'nin en büyük, Avrupa’nın ise sayılı pistlerinden biri olan Zeytinburnu Buz Pisti’nin ihale yoluyla özelleştirilmesi kararına tepki gösteren CHP Grubu, “Ya Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, ya da İBB’ye verilsin. Aksi takdirde dava konusu yapacağız” dedi

Zeytinburnu Belediyesi’nin Veliefendi Mahallesi’nde bulunan Türkiye'nin en büyük, Avrupa’nın ise sayılı pistlerinden biri olan Zeytinburnu Buz Pisti, yüksek maliyetleri ve yeni yatırımlar yapılması nedeniyle ihaleye çıkacak. Dönemin Belediye Başkanı Murat Aydın başkanlığında, Spor Toto işbirliğiyle 37 bin metrekarelik alana inşa edilen buz pisti tesisleri alanının öncesinde eğitim alanı olduğunu ve yapılan plan değişikliği ile eğitim alanından çıkarıldığını söyleyen dönemin de meclis üyesi olan CHP’li Hüseyin Üsküdar, böylesi bir tesisin masraflarının belediye tarafından karşılanamayacağını o zaman da belirttiklerini söyledi. Söz konusu tesislerin özel bir şirkete değil de yapılacak protokolle Gençlik ve Spor Bakanlığı ya da İBB’ye verilmesi gerektiğini söyleyen Üsküdar, “İkisi de bizim kurumlarımız. Şahsa vermeyelim” diye konuştu.

Yeni yatırım şart

İçerisinde, 2 bin 756 kişilik tribün, fitness salonu, aerobik salonu, dinlenme alanları, kütüphane, konferans salonu, fuaye, kafeterya, hakem ve antrenör odaları, yemekhane, mescit gibi farklı ünitelerin yanı sıra, 157 araç kapasiteli otoparkı da bulunan tesisin içerisinde bulunan kütüphane ve astronomi, havacılık ve uzay atölyesi, doğa bilimleri, matematik, tasarım, teknoloji gibi farklı branşlarda atölyelerin olduğu Bilim Zeytinburnu’nun yine belediye tarafından kullanılacağını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Kaynar ise tesise yeni yatırımlar yapılması gerektiğini belirtti. Öncelikle güneş enerjisinden faydalanarak enerji üretilmesi için maliyeti yaklaşık 82 milyonluk bir yatırımın yapılması gerektiğini belirten Kaynar, “Şu anda yatırımlar yapılarak tesisin yeni bir modele dönüşmesine imkanı verecek şekilde önünü açacak bir karar alıyoruz” dedi.

buz-adasi.webp

Şartname hazırlanacak

Alınacak karar sonrası, ihale şartnamesinin hazırlanacağını, ilana çıkılacağını, belki katılan olmayacağı gibi belki de onlarca istekli çıkacağını söyleyen Kaynar, “İhale yaklaşık 82 milyon civarında yatırım yapmayı taahhüt eden, bu işte ihtisası olan kurum ve kuruluşlara açık olacak. Tesisin tüm masrafları ihaleyi alan tarafından karşılanacak. Belediyeye hiçbir maliyet yüklenmeden işletilecek, bilim merkezi ve kütüphane ise belediye üstünden işletilmeye devam edilecek. Belediyemiz de bugüne kadar yaptığı tüm faaliyetlerine aynı şekilde devam edecek. Yapılacak protokolle, belediye olarak bu güne kadar ihtiyaç duyulan ve kullanılan alanlar aynı şekilde kullanılacak. Öğrenci ve kadınlarımızın ücretsiz olarak faydalandığı tüm hizmetler aynı şekilde korunacak. Zeytinburnu'nda ikamet eden vatandaşlarımız da ayrıca belirlenecek ücret tarifesinden yüzde 20 indirimli faydalanacak” ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüklerini ve görüşmelerin ihale sürecinde devam da edebileceğini belirten Muhammet Kaynar, alınan kararın tesisin başka bir modele dönüşmesine imkan verecek şekilde önünü açmak için atılan bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ana-fotoya-gom-foto-altini-bagla-huseyin-uskudar.webp

DAVA AÇACAĞIZ!

Muhammet Kaynar'ın açıklamalarına cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, buz pistinin yapıldığı dönemde, elektrik parasını dahi ilçe belediyesinin karşılayamayacağını belirttiklerini söyledi. Üsküdar, “Bu tesis okul alanımıza yapılarak yanlışa başlandı. Belediye bütçesinden para gitti, şimdi de maliyeti nedeniyle ihaleye çıkacak. Bizler buranın yapılacak bir protokolle ya Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, ya da İBB’ye verilmesini istiyoruz. Koca tesisin kullanım hakkını özel işletmeye verilmesini istemiyor, bu işten geri dönülmesini istiyoruz. Aksi takdirde dava konusu yapacağız” diye konuştu.

ÖZEL İŞLETMEYE VERİLMESİN!

Buz Pisti Spor Tesisi'nin Spor Bakanlığı ya da İBB'ye verilmesini talep eden Hüseyin Üsküdar, aksi durumda dava açacakları tehdidinde bulundu. Üsküdar, tesisin özel bir işletmeye verilmesine karşı olduklarını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.