Bora Balcıoğlu ayçiçeklerin ilk hasadını yaptı

Bora Balcıoğlu ayçiçeklerin ilk hasadını yaptı
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, belediyeye ait bin 200 dönüm arazide ekilen ayçiçeklerinin ilk hasadını gerçekleştirdi. Balcıoğlu, elde edilen ayçiçeklerinden üretilecek yağların, Silivri halkına ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi'ne ait bin 200 dönüm arazide ekilen ayçiçeklerinin ilk hasadını gerçekleştirdi. Başkan Balcıoğlu, hasat sonrası yaptığı açıklamada, elde edilen ayçiçeklerinden üretilecek ayçiçek yağlarının ilçedeki vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını müjdeledi.

1200 dekarlık ayçiçek hasadı yapıyoruz

Silivri’nin tarımda gelişmesi için daha çok çalışacaklarını söyleyen Balcıoğlu, “Silivri’miz için büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Ayçiçeği tarlalarımızda uzun emeklerimizin karşılığında, yaklaşık 1200 dekarlık ayçiçeği hasadımızı yapıyoruz. Aynı zamanda umut ve dayanışmanın da hasadını yapıyoruz. Belediyecilik, insana dokunmaktır. Biz bu Allah vergisi topraklarımızın kıymetini biliyoruz. Silivri’mizi koruyarak, topraklarımızın bereketini çiftçilerimizle buluşturuyoruz” dedi. Balcıoğlu, elde edilen ayçiçeklerinden yağ üretileceğini ve bu ürünlerin Silivri halkının sofralarına ulaşacağını vurguladı. Paylaşımın hakim oluğu bir Silivri görmek istediğini açıklayan Başkan Balcıoğlu, ilçenin tarımsal zenginliklerini koruyarak geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.