Ümraniye'de polisle sürücü arasında 'emniyet şeridi' tartışması: Görüntüleri göstermek istemedi, gerginlik çıktı

Ümraniye'de polisle sürücü arasında 'emniyet şeridi' tartışması: Görüntüleri göstermek istemedi, gerginlik çıktı
Ümraniye’de yapılan kontrol noktasında polis memuru, emniyet şeridini kullandığı iddia edilen otomobil sürücüsü arasında gergin anlar yaşandı.

Olay İstanbul'un Ümraniye ilçesinde meydana geldi. Ümraniye'de yapılan polis kontrol noktasında trafik polisi emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle otomobil sürücüsünü durdurmak istedi.

Aracını durduran sürücü ise neden durdurulduğunu anlamayarak durumu sorgulamaya başladı. Polis memuru kendisinin emniyet şeridi ihlali yaptığını ve bu amaçlı durdurulduğunu anlattı.

KAMERAYI AÇMAYI REDDETTİ

Sürücü buna karşılık araç içi kamerasını göstererek emniyet şeridini kullanmadığını söyledi. Sürücünün "Kamera olmasaydı ne olacaktı? Ceza yazacak mıydın?" sorusuna "Ben emin olmadığım bir şeyi yapmam" diyerek yanıt veren polis memuru, sürücüden görüntüleri açmasını istedi.

Ancak isteğini reddeden sürücü, "Eminseniz siz ceza yazın o zaman" şeklinde karşılık verdi. Polis memuru görüntüleri izlemek için ısrar ederken sürücü "Ben size bunu ispat etmek zorunda değilim. Siz bana emniyet şeridini kullandığımı ispat etmek zorundasınız” diyerek yanıt verdi.

GÖRÜNTÜLER GÜNDEM OLDU

Ceza kesilmesini kabul etmeyen ve görüntüleri açmamak konusunda direnen sürücü ve polis memuru arasında yaşanan tartışma kameraya yansıdı.

Görüntüler gündem olurken sosyal medya kullanıcıları da ikiye bölündü. Kimi kullanıcı polis memurunun haklı olduğunu savunurken kimisi de sürücünün haklılığını kanıtlamak zorunda olmadığını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.