Şişli Belediyesi’nden kadınlara özel ücretsiz gece servisi!

Şişli Belediyesi’nden kadınlara özel ücretsiz gece servisi!
İstanbul’un Şişli Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Mekik” adlı uygulama ile kadınlar gece saatlerinde ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

Son günlerde Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet haberleri tartışılmaya devam ederken Şişli Belediyesi örnek gösterilecek bir projeye imza attı. İstanbul’un Şişli ilçesinde “Mekik” adı verilen ulaşım araçları ile kadınlar geç saatlerde ücretsiz olarak seyahat edebilecek. İşte uygulamanın detayları…

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, ilçede hayata geçirilen “Mekik” uygulamasını duyurdu. Kadınların güvenliği ve huzuru için ücretsiz gece ulaşım servisi "Mekik +"in hizmete başladığını duyuran Şahan, proje hakkındaki detayları da açıkladı.

Şişli ilçesinde sefer yapacak ücretsiz gece ulaşım servisi 20.00 ile 01.00 saatleri arasında hizmet verecek. Kadınlar, engelliler ve yaşlı vatandaşların öncelikli olarak kullanacağı “Mekik” ulaşım aracı haftanın 7 günü belirlenen 2 ayrı rotada sefer yapacak.

Mekik+” servis aracında durak haricinde inip binme ayrıcalığı da sağlanırken, servislerle ulaşım tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Şişli ilçesinin sık seyahat edilen yerleri olan; Mecidiyeköy, Teşvikiye, Ortaklar Caddesi, Halaskargazi ve Büyükdere Caddeleri servisin güzergahları üzerinde bulunuyor.

gz7bhyexyaadpl.jpeg
Ücretsiz gece servisi Mekik'in güzergahları belli oldu

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.