Sağanak yağış Başakşehir'i vurdu: Cadde ve sokaklar gölü aratmadı

Sağanak yağış Başakşehir'i vurdu: Cadde ve sokaklar gölü aratmadı
İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Başakşehir ilçesini olumsuz yönde etkiledi. Yoğun yağış, sürücülerin yolda mahsur kalmasına neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İstanbul için verilen gök gürültülü sağanak yağış uyarısı birçok ilçede olumsuz durumlar oluşturdu.


Dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış, Başakşehir ilçesindeki bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. O anlarda dışarıda olan vatandaşlar zor anlar yaşadı.


Araçlar su dolu yolda mahsur kaldı

Başakşehir'de yağmurun yağdığı dakikalarda dışarıda olan sürücüler, göllenme olan bazı ana yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Araçların lastiklerini geçen su seviyesi bazı araçların yolda kalmasına neden oldu.


Su dolu yollarda kısa sürede trafik oluşurken, sürücüler ilerlemekte zorlandı. Bazı araçlar ise yoğun yağış nedeniyle ana yollarda mahsur kaldı.

selahattin-eyyubi-mahallesi.jpg
Başakşehir'de yoğun yağış sonrası yollar göle döndü

Ev ve iş yerlerini su bastı

Başakşehir'in birçok mahallesinde kısa sürede etkili olan yoğun yağış rögarların taşmasına bazı evler ve iş yerlerinin su basmasına neden oldu.

Selahattin Eyyübi mahallesinde oturan çevre sakinleri evlerini basan su nedeniyle rögar kapaklarını açarak mahallede göle dönen yolun su tahliyesini yapmaya çalıştı.

Zemin katta bulunan birçok evler sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evleri basan yağmur suyunu boşaltmaya çalışırken çok sayıdaki hanede maddi hasar meydana geldi.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.