Beylikdüzü DEVA’da peş peşe istifalar!

Beylikdüzü DEVA’da peş peşe istifalar!
DEVA Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Yayla ve yerel seçimlerde DEVA’dan Beylikdüzü Belediye Başkanı Adayı olan Cem Birtürk Avşar partilerinden istifa etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi’nden (DEVA) istifa şoku! Partinin Beylikdüzü İlçe Teşkilatının önemli isimleri peş peşe istifalarını açıkladı. Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Yayla’nın yanı sıra 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde DEVA Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olan Cem Birtürk Avşar da partisinden ayrıldı.

whatsapp-gorsel-2024-10-15-saat-10-44-31-c4d4cf08.jpg
Mustafa Yayla

DEVA Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Yayla, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı istifa duyurusunda partiden ilçe teşkilatıyla birlikte ayrılma kararı aldıklarını açıkladı. İstifa duyurusunda sebeplerini de sıralayan Yayla, DEVA Partisi içindeki sorunlar ve beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle ayrılık kararı aldığını söyleyerek şunları dile getirdi: “Kuruluşundan itibaren büyük bir inanç ve özveriyle DEVA Partisi çatısı altında çalıştım. Partimizin büyümesi, kök salması ve toplumda kabul görmesi için teşkilatım ve çalışma arkadaşlarımla birlikte gece gündüz mücadele ettik.”

Yayla’nın istifa açıklamasının tamamı ise şöyle:

gzxy8u8xaao8j8t.jpg

Başkan adayı Avşar da istifa etti!

Öte yandan DEVA Partisi’nden bir istifa haberi daha geldi. Yerel seçimlerde DEVA Partisi’nden Beylikdüzü Belediye Başkan adayı olan Cem Birtürk Avşar partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa açıklamasında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı adaylığına talip olduğunu ancak talebine yanıt alamadığını belirten Avşar, halkın beklentilerine cevap veremeyen bir yapının parçası olmak istemediğini ifade ederek istifa kararı aldığını açıkladı.

843462050376177-001.webp
Cem Birtürk Avşar da DEVA Partisi'nden istifasını duyurdu.

Avşar’ın kişisel X hesabından yaptığı istifa paylaşımında şu ifadeler yer buldu:

“DEVA Partisi'nden ayrılma kararı aldığımı paylaşmıştım. İstifa sebebimi belirtmememin nedeni, teşkilat içinde bir ayrışma yaratmamak istememdi. Ancak gelen geri bildirimler, bu konuda daha detaylı bir açıklama yapmam gerektiğini gösterdi. Öncelikle şunu netleştirmek isterim: Kimsenin yolunu değiştirmek ya da çabalarını değersizleştirmek gibi bir niyetim yoktur.

2. Olağan Kongre'de Genel Başkan Yardımcılığı adaylığı talebinde bulundum. İstanbul İl Başkanı Sn. Ali Hakan Ağaoğlu’nun desteğiyle bu talebi Genel Merkez’e ilettik. Ancak, bu talebime karşılık hiçbir geri dönüş yapılmadı. "Bir sorulur, kaşın kara mı, gözün ela mı?"diye bekledim, ki sanırım sizler de bu düşüncemi anlayışla karşılayacaksınız. (Bu, gelecekte diğer teşkilat mensuplarının da karşılaşabileceği bir örnek olabilir.)


Teşkilatın en alt kademesinden itibaren emek vermiş biri olarak, Bilen bilir ki Beylikdüzü’nde Belediye Başkanlığı adaylığım süresince yaptığımız çalışmaların kalitesi ortadayken, böyle bir ilgisizlikle karşılaşmak hayal kırıklığı yarattı.

Sonuç olarak, DEVA Partisi'nin 2. Olağan Kongresi, beklentileri karşılamayan, geleceğe dair net bir vizyon ortaya koyamayan bir süreç olmuştur. Sürekli tekrarlanan hatalar, partiyi bir kısır döngüye sokmuş ve bu durumdan çıkışın oldukça zor olduğunu göstermiştir. Şeffaf, çözüm odaklı, hesap verebilir ve liyakate dayalı bir yönetim beklentisi içindeyken, statükocu ve halkın beklentilerine cevap veremeyen bir yapı oluştuğunu gördüm.
Bu nedenle, bu yapının bir parçası olmama kararını verme kararı aldım.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.