Özgür Karabat: Deli Dumrul vergisi yolda!

Özgür Karabat: Deli Dumrul vergisi yolda!
CHP Genel Başkan yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti'nin kredi kartı limitine uygulanması tasarlanan vergi düzenlemesine ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

11 Ekim 2024 tarihinde AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye sunulan teklifi “Deli Dumrul Vergisi” diye niteleyen CHP Genel Başkan yardımcısı Özgür Karabat, bütçe açığına dikkat çekerek AK Parti’nin bu yolla biten siyasi ömrünü uzatmaya çalıştığını savundu

AK Parti’nin tutarsız politikalarının ülkeyi derin bir kriz ve yoksulluğa sürüklediğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Yeni vergi olmayacak, dediler, ardından dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular ve kredi kartı limitine bile vergi getirdiler” dedi. “Bilimden, akıldan ve teamüllerden uzak adımlar atılıyor. Bütçe gelirleri yetmediği için ek vergi koyduk demiyorlar, kredi kartı limiti katılma payı diyorlar” diyen Karabat, “Noter, tapu ve kadastro işlemlerinin yanı sıra oyuncaklara da vergiler geldi” diyerek kanun teklifinin ayrıntılarını paylaştı.

Bütçe dikiş tutmuyor

Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve benzeri pedallı oyuncakla, oyuncak bebekler için arabalar, oyuncak bebeklere de vergi getirildiğini ifade eden Karabat, iktidarın beceriksizliklerini savunma sanayi ile örtmeye çalıştığını belirterek, “KDV’yi yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkardılar. Çok sayıda vergi kalemini artırdılar, bütçe yine dikiş tutmuyor” dedi. Açıklamasında bütçe açığına da dikkat çeken CHP’li Karabat, “2024 Ocak–Ağustos döneminde bütçe açığı 973,6 milyar TL oldu. Yıl sonunda bütçe açığı 2 trilyon TL civarında olacağa benziyor. Bu bütçe ile bir yere kaynak aktarmanız zaten mümkün değil. Yeni vergiler uydurup bunları doğrudan bir yerlere aktarmak onları masum kılmaz” diye konuştu.

Oyun çoktan bitti

İktidarın siyasi ömrünün bittiğine vurgu yapan Karabat, bu zihniyetle ekonominin toparlanmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “AKP için oyun çoktan bitti; ama oyundan çıkmak istemiyorlar. Yeni Anayasa planları ile Erdoğan’ın siyasi ömrünü uzatmak için kırk takla atıyorlar. Ama bunu yaparken ülkeyi büyük bir karanlığa sürüklüyorlar” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.