MGM ve AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Yeniden sağanak yağış geliyor

MGM ve AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Yeniden sağanak yağış geliyor
MGM ve AKOM tarafından İstanbul'un geneli için sağanak yağış uyarısı verildi. Buna göre megakent için sarı kodlu alarma geçildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dün İstanbul'da yerel olarak etkili olan ani ve kuvvetli sağanak yağışın ardından bugün yeniden uyarıda bulundu. MGM tarafından yapılan açıklamada sarı kodlu alarm verildi.


İstanbul'da dün Beşiktaş, Eminönü gibi pek çok ilçe ve boğaz hattında ani sağanak yağış nedeniyle sel ve taşkınlar meydana gelmişti. Dün İstanbulluları oldukça zorlayan ani sağanak yağış hayatı felç etmesinin ardından 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü içinde uyarı verildi. MGM tarafından yapılan açıklamaya göre; Marmara’nın kuzeyi, İstanbul'un bazı ve kuzey kesimleri ve boğaz çevresinde yerel ve ani sağanak yağış görüleceği belirtildi.

gjjofyuo.jpg

Buna göre MGM'nin verdiği sarı kod uyarısında; Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Sarıyer, Silivri, Şile, Şişli, Üsküdar, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Kağıthane, Küçükçekmece, Ümraniye, Bayrampaşa, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Esenler, Arnavutköy, Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt, Sultangazi ilçeleri için sarı kodlu uyarı verildi.


Bugün o saatlere dikkat: Sel uyarısı verildi!

MGM tarafından sarı kod uyarısı verilen İstanbul'da AKOM'dan da benzer uyarılar yapıldı. AKOM tarafından yapılan uyarıya göre "Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre bugün (28 Ağustos 2024 Çarşamba) İstanbul'un batısı ve kuzey kesimleri ile birlikte boğaz hattında yerel ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." denildi.


AKOM'un yaptığı uyarıda saat 10:00 ila 15:00 arasında "Ani sel ve su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani rüzgar nedeniyle kısa süreli fırtına, trafikte aksamaların oluşabileceği vurgusu yapıldı.

gwdwf1axcaa058q.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.