30 Ağustos Zafer Bayramı Kartal'da gösteriler ve festival ile birlikte kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı Kartal'da gösteriler ve festival ile birlikte kutlanacak
Kartal'da devam eden 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nin devam etmesiyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bir arada yapılarak renkli görüntülere sahne olacak.

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları coşku ve birçok etkinlikle beraber kutlanacak. Halen devam eden 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları da bu iki özel günle birleşecek.

30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 102. yılı, Kartal’da coşku ve gururla kutlanacak. Kutlamalar ilk olarak Kartal Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önüne, protokolün çelenk sunması ile başlayacak.

Fener Alayı ve bando ekibi Zafer Bayramı coşkusunu ikiye katlayacak

Kartallı Kazım Meydanı'nda saat 20:00'de toplanacak grup, Kartal Meydanı'nda yürüyerek bando eşliğinde çalınan marşlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu doyasıya yaşayacak.

Dünyaca ünlü dans grupları Kartal'da sahneye çıkacak

Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinin devamında 3. Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında da 9 ülkeden Kartal’a gelen, 17 halk oyunu grubu ve 550 sanatçıdan oluşan halk oyunları ekibi, renkli gösterileriyle Kartallılar’a unutulmaz bir Zafer Bayramı yaşatacak.


Gökhan Yüksel'den davet

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları kapsamında Kartallı komşularını davet etti.

Yüksel; “Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarının aziz hatırasını şükranla, minnetle anmak ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bu kutlu günün gururunu hep birlikte yaşamak amacıyla tüm komşularımı, öncelikle saat 20.00’de Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüşümüze, sonrasında ise Kartal Meydanı’nda devam edecek olan kutlamalara davet ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

kartalda-30-agustos-zaferi-gururla-kutlanacak.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.