Küçükçekmece'de "Sesimi duyan var mı?" sözleri yeniden yankılandı

Küçükçekmece'de "Sesimi duyan var mı?" sözleri yeniden yankılandı
Sabah saatlerinde Küçükçekmece'de bulunan 3 katlı binanın çökmesi sonucu AFAD ve UMKE ekipleri olay yerinde dinleme çalışmalarını başlattı. Çalışmalarda sona gelindi ve enkaz altında kimse kalmadı.

Küçükçekmece bu sabah saatlerinde güne 3 katlı bir binanın çökmesi ile güne uyandı. Kartaltepe mahallesinde bulunan binada henüz çökme sebebi belirlenemezken, binada mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için AFAD ve UMKE ekipleri olay yerine sevk edildi.

Enkaz altından kalanların olduğunun belirtilmesi üzerine başlayan çalışmalar, saatler sonunda sona erdi. 1 kişinin kendi imkanlarıyla çıktığı enkazda toplamda 7 kişi çıkarılırken 1 kişi ise hayatını kaybetti.

"Sesimi duyan var mı?" sözü deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleştirdi

Küçükçekmece'de meydana gelen bina çökmesinde hassas cihazlarla enkaz altındakiler için çalışma başlatıldı. Olay yerinde bulunan AFAD ve UMKE ekipleri depremde enkaz altında olan vatandaşlara ulaşabilmek için söylediği "Sesimi duyan var mı?" sözlerini söyleyince akıllara yeniden deprem felaketlerinde yaşanan o anlar geldi.

Uzun sessizliklerin ardından saatler sonunda enkaz altında kalan 8 kişiye ulaşıldıktan sonra olay yerindeki incelemeler devam etti. Çöken bina ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından incelemeler başlatılırken, binanın 1988 yılında yapıldığı ve binanın yapımında kum ve deniz çakılları kullanıldığı belirtildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.