Sokak hayvanlarının uyutulmaması için Yenikapı'da bir araya geldiler

Sokak hayvanlarının uyutulmaması için Yenikapı'da bir araya geldiler
Sokak hayvanları için alınan uyutulma kararı nedeniyle bugün Yenikapı'da hayvanseverler bir araya gelerek "Sokak hayvanları yaşasın" yürüyüşü düzenledi.

Son yıllarda artan başıboş sokak köpeklerinin vatandaşlara saldırması ve tehlike oluşturması nedeniyle hükümet tarafından alınan yeni düzenlemeye göre sahiplenilmeyen hayvanlar için uyutulması kararına tepkiler sürüyor. Bugün hayvanseverler Yenikapı'da bir araya gelerek sokak hayvanlarının uyutulması kararına tepki yürüyüşü düzenledi.

Sokak hayvanları için alkışlarla tepki gösterildi

TBMM'ye sunulan yasa tasarısı nedeniyle Hayvan Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidilmesine yönelik tepkiler devam ederken, hayvanseverler tarafından "Sokak hayvanları yaşatılsın" yürüyüşü öğle saatlerinde başladı. Yenikapı metro istasyonunun önünde toplanan hayvanseverler sloganlar atarak meclise getirilecek bu karara tepki gösterdi.

ce980dad-5d34-4a54-8cca-f6cb51cf3734.jpg

Hayvanseverler toplanmalarının ardından Yenikapı Miting Alanı'na giderek pankartlar ve sloganlar eşliğinde sokak hayvanlarının haklarını savunurken, alkışlarla uyutulma kararını protesto etti. Düzenlenen yürüyüşe çok sayıda STK ve dernek üyeleri de katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.