İstanbul'a büyük tehlike! AKOM ve MGM'den kuvvetli yağış ve elektrik fırtınası uyarısı geldi

İstanbul'a büyük tehlike! AKOM ve MGM'den kuvvetli yağış ve elektrik fırtınası uyarısı geldi
İstanbul'da serinlemeye başlayan havanın ardından MGM ve AKOM'dan önemli uyarılar geldi. Buna göre megakentte yaşayanlar için dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

İstanbul'da geçtiğimiz gün bazı ilçelerde görülen kuvvetli yağış nedeniyle hava bir nebze olsun serinlerken, vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı. Megakentin kuzey kısımlarında görülen kuvvetli sağanak yağış, İstanbul'un tamamında etkili olmaması ile birlikte gözler bir kez daha yağmur yağacak mı sorusuna çevrildi.


İstanbul'a yeniden yağmur geliyor!

Megakentte yaşayan vatandaşlar, yeniden yağmur yağışı etkili olacak mı sorusunu sormaya başlaması ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM tarafından beklenen açıklama geldi. Buna göre İstanbul'da 26 Temmuz 2024 Cuma günü ve 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın görüleceği belirtildi. Marmara Bölgesi (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Balıkesir illerinde) ve Karadeniz Bölgesi'nin tamamı sağanak yağışın etkisinde kalacak.

33333hava.jpg


İstanbulluları bekleyen büyük tehlike geliyor!

Hava Forum sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre; 26 Temmuz 2024 Cuma günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu illerinin çevrelerinde elektrik fırtınası tehlikesi bulunuyor. Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle bu bölgelerde elektrik fırtınasının yanı sıra sel riskinin de bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.