Bingöl'deki bıçaklı saldırıda ölenlerin sayısı yükseldi: Saldırgan olaydan 6 gün önce cezaevinden tahliye edilmiş

Bingöl'deki bıçaklı saldırıda ölenlerin sayısı yükseldi: Saldırgan olaydan 6 gün önce cezaevinden tahliye edilmiş
Bingöl'de madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu'nun (19), tartıştığı kişiyi bıçakladıktan sonra kaçarken çevredekilere bıçakla saldırdığı olayda, ölü sayısı 4'e çıktı. Hastanede tedaviye alınan 7 yaralıdan Fikri Carfi ve Özcan Aydın da yaşamını yitirdi.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkisinde meydana geldi. Madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu, tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı. Zazaoğlu, kaçarken de bıçakla çevredekilere saldırdı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda 9 kişi yaralanırken, ihbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Bahçelievler Aile Sağlığı Merkezi ve Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Ekrem Burhanettin Budancamanak (85) ile Erdal Çaparlar (45) doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Emir Can Zazaoğlu'nu yakalayıp, gözaltına aldı. Zazaoğlu, dün akşam saatlerinde işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü. Erdal Çaparlar'ın (45) cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Bediuzzaman Said Nursi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıya Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ekrem Burhanettin Budancamanak'ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından Tarsus'a götürülüp defnedileceği bildirildi.

Hastanede tedavileri süren yaralılardan Fikri Carfi ve Özcan Aydın da bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Carfi ve Aydın'ın cenazeleri otopsi için morga götürülürken, yaralılar Niyazi Y., Yılmaz Ç., Hasan B., Ahmet G. ve Sezer T.'nin tedavileri sürüyor.

OLAYDAN 6 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Bingöl'de bıçakla saldırdığı 4 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu'nun, mayıs ve haziran aylarında gerçekleştirdiği 3 hırsızlık olayı nedeniyle cezaevinde olduğu, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi ve ailenin de zararı karşılaması üzerine 19 Temmuz'da tahliye edildiği ortaya çıktı.

Ayrıca, Zazaoğlu'nun babası Mehmet Zazaoğlu'nun 28/11/2023'te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi'ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunmasının ardından, mahkemenin aynı gün dilekçeyi işleme koyduğu, 29.11.2023'te Bingöl Devlet Hastanesi tarafından Emir Can Zazaoğlu'nun bipolar bozukluk, manik atak ve madde bağımlılığı gibi nedenlerden hastaneye yatırılmasının uygun olacağı şeklinde ön rapor hazırlandığı, aynı gün Zazaoğlu'nun Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatışının yapıldığı ancak 1 gün sonra hastaneden firar ettiği öğrenildi.

YENİ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, olay anına ait yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Emir Can Zazaoğlu'nun Niyazi Y.'yi Eski Hal mevkisinde bıçakla yaraladığı, sırtına tekme attığı ve bıçağın yere düştüğü görüldü. Başka bir görüntüde de, Zazaoğlu'nun yaraladığı kişinin otobüs durağına kaçtığı, Zazaoğlu'nun da bıçakla takip ettiği ve sürücülerin tepkisi üzerine kaçtığı anlar yer aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.