Oğlunu ABD'ye kaçıran Yazar Eylem Tok, Türkiye'ye iade mi ediliyor? ABD mahkemesinden dikkat çeken karar!

Oğlunu ABD'ye kaçıran Yazar Eylem Tok, Türkiye'ye iade mi ediliyor? ABD mahkemesinden dikkat çeken karar!
Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki ehliyetsiz T.C'yi yurtdışına kaçıran yazar Eylem Tok, ABD'de tutukluluk durumu devam ederken önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre Eylem Tok, Türkiye'ye iade edilecek.

İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz olan ve Yazar Eylem Tok'un oğlu olan 17 yaşındaki T.C., kaza yapmış ve yaşanan olayda Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Oğlunun yaptığı kaza sonrası Mısır'a sonrasında da ABD'ye kaçak Eylem Tok ve oğlu T.C., bir süre kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldıktan sonra yakalanarak tutuklanmıştı.

11 Eylül'de hakim karşısına çıkacaktı

1 Mart'ta işlenen Oğuz Murat Aci cinayetinin ardından ABD'de oğlunu kaçıran Eylem Tok, tutukluluk durumu devam ederken 11 Eylül 2024 Çarşamba günü hakim karşısına çıkacaktı. Fakat Türkiye'yi oldukça sarsan bu cinayet hakkında ABD'ye giden dava dosyasında ABD mahkemesi tarafından Eylem Tok'un Türkiye'ye iade kararının verileceği öğrenildi.

66a05e871706cf2dc9320b5f.webp

Eylem Tok Türkiye'ye getiriliyor!

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından aylardır konuşulan cinayet ile ilgili son gelişmeyi "Eylem Tok Türkiye'ye iade ediliyor" sözleriyle duyurdu.

Erdinç'in haberine göre; 11 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 14:15'te Boston şehrindeki mahkemede hakim karşısına çıkacak olan Eylem Tok ile ilgili Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğine dair son hazırlanan taslak kararının metni Hakim Donald Cabell'e sunuldu. Taslak metninde Eylem Tok'un Türkiye'ye iade kararının gerekçeleri ayrıntılı olarak açıklandığı ve delillerin yeterli bulunduğu belirtildi.

taslak-metnine-ulasildi-abd-deki-eylem-tok-17555263-2696-m.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.