Hafta sonu planı olanlar dikkat! İstanbul'a yağmur ve serin hava uyarısı yapıldı 19 Eylül 2024

Hafta sonu planı olanlar dikkat! İstanbul'a yağmur ve serin hava uyarısı yapıldı 19 Eylül 2024
İstanbul'da son günlerde serinleyen hava ile birlikte uzmanlardan yağmur müjdesi geldi. Megakentte bugünden itibaren önemli uyarılar yapıldı.

İstanbul'da Eylül ayının sonlarında havanın serinlemeye başlaması ve aralıklı görülen sağanak yağışın ardından uzmanlardan sonbaharın etkisi altına giriş yapacağımız müjdesi geldi.

Megakentin bazı ilçelerinde aralıklı görülen sağanak yağış hafif olarak etkisini gösterse de gri ve kapalı hava sonbahar havasını git gide hissettiriyor. Hafta sonunun yaklaşması ile birlikte hava durumu tahminleri vatandaşlar tarafından oldukça merak edilirken uzmanlardan İstanbul hava durumu tahminleri gelmeye başladı.

Bu hafta sonbahar provası yapacağız

Sosyal medya üzerinden hava durumu tahminleri yapan Havaforum sitesi üzerinden İstanbul başta olmak üzere Türkiye geneli için serin hava ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Havaforum tarafından yapılan uyarıya göre; "Müjdeler olsun! Balkanlar üzerinden 19 Eylül 224 Perşembe gününden itibaren serin ve yağışlı hava geliyor. Özellikle hafta sonu tam bir sonbahar provası yapacağız. Bol gri gökyüzü ve aralıklı yağmur ülke genelinde bekleniyor." ifadeleri yer aldı.

thumbs-b-c-58794437112276196b5d6cf71e56696f.jpg

İstanbul'da hafta sonu hava durumu nasıl ve sıcaklık kaç derece olacak? 21-22 Eylül 2024

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan verilere göre 20 Eylül 2024 Cuma günü İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklık ise gündüz 27 derece gece 17 derece ölçülecek.

21 Eylül 2024 Cumartesi günü İstanbul'da sağanak yağış yüzünü gösterirken sıcaklık en yüksek 25, en düşük 18 derece ölçülecek. 22 Eylül 2024 Pazar günü ise yağışlı hava devam edecek. Sıcaklık gündüz en yüksek 25, gece en düşük 17 derece görülmesi bekleniyor.

ftyntru.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.