Esenyurt Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı krizi...Belediyeden açıklama geldi: 'Yasal ve hukuki işlem başlatacağız'

Esenyurt Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı krizi...Belediyeden açıklama geldi: 'Yasal ve hukuki işlem başlatacağız'
​​​​​​​Esenyurt Belediyesi, Ahmet Özer başkanlığındaki Meclis Toplantısı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının unutulduğu iddialarının gündem olması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Esenyurt Belediye Meclisi eylül ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Özer başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Özer, özel görüşmeleri olması nedeniyle toplantıdan ayrılma kararı aldı. Ancak iddiaya göre meclis gündemine geçilmeden önce İstiklal Marşı okunmadı. Bunun üzerine toplantıdan ayrılmak üzere olan Özer'e görevli tarafından İstiklal Marşı'nın okunmadığı hatırlatıldı.

Özer ise görevliye "Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?" diye sordu. Sonrasında konuşmasına devam eden Özer, "Birazdan daha önceden planlanmış bazı görüşmeler için aranızdan ayrılacağım. Dolayısıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı yapıp öyle ayrılmam gerekiyormuş. Hepinizi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na davet ediyorum." dedi.

Özer'in söz konusu sözleri tartışmalara yol açarken konuyla ilgili Esenyurt Belediyesi açıklama paylaştı.

Açıklamada, Ahmer Özer'in meclisi selamladıktan sonra, Meclis gündemine geçilmeden önce İstiklal Marşı'nın okunduğu belirtildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Togay Çoban'ın İstiklal Marşı’nın okunmadığı yönünde asılsız söylemde bulunduğu ifade edilen açıklamada konuda sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal ve hukuki işlem başlatacağı açıklandı.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yasal ve hukuki işlem başlatılacak"

2 Eylül 2024 tarihinde yapılan Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Belediye Başkanımız Sn. Prof. Dr. Ahmet Özer meclisi selamladıktan sonra, Meclis gündemine geçilmeden önce İstiklal Marşı, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimiz tarafından hep birlikte okunmasına rağmen, AKP Grup Başkan Vekili Togay Çoban, İstiklal Marşı’nın okunmadığı yönünde tamamen asılsız bir söylem ile topluma yalan beyanda bulunarak müfteri durumuna düşmüştür. Bununla yetinmemiş, ardından da bu yalanı basına servis ederek kamuoyunu yanıltmaya ve algı oluşturma çabası içerisine girmiştir. Bilinmelidir ki bu konuda sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal ve hukuki işlem başlatacağız.

"Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz"

Halkımızın mutluluğu için gece gündüz çalışan Belediyemizin ve Sayın Belediye Başkanımızın çalışmalarına katkı sunmak, objektif ve yapıcı eleştiri yapmak yerine, çamur at izi kalsın mantığı ile iftirayı, yalanı bir siyaset tarzı olarak kullanan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Böylesine küçülerek siyaset yapmak politika değildir. Siyasete kalite katmaya geldik. Halka hizmet düsturundan uzak anlayışların iftiralarla gündemi meşgul etmesine izin vermeyecek, Esenyurt halkı ile oluşturduğumuz gönül ve hizmet bağımızı sürdürerek yolumuza devam edeceğiz. Nitekim Esenyurt halkının vicdanı da bu kötü niyetli eylemlere en doğru cevabı verecektir.

"İstiklal Marşı tüm halkımızın ortak değeri"

İstiklal Marşı gibi tüm halkımızın ortak değerlerinin, ucuz siyasi hesaplara alet edilmesini şiddetle kınıyor, ancak dürüst ve ahlaki siyasi rekabetin Esenyurt’umuza ve ülkemize katkı sunacağını özellikle belirtmek istiyoruz. Siyasi rakiplerimizi, siyasi ahlak ve etik değerlere uygun muhalefet etmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

e1.jpeg

e2.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.