Beyoğlu Belediyesi, Sabah gazetesinin haberini yalanladı, 'kara propaganda' dedi

Beyoğlu Belediyesi, Sabah gazetesinin haberini yalanladı, 'kara propaganda' dedi
Beyoğlu Belediyesi, iktidara yakın Sabah gazetesinin iddialarına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada işe alımlarda özel hayatla ilgili sorgu yapmanın suç olduğu ve kurumun çalışma yaşamının liyakatlarına göre işlediği belirtildi.

Beyoğlu Belediyesi, sosyal medyada bir çalışanını ve kurumunu hedef gösteren içeriklerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İktidara yakın Sabah gazetesi, CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu başkanlığı yapan Kerem Kitay'ın CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in onayıyla Anaokullarından Sorumlu Koordinatör olarak göreve getirildiğini iddia etti.

Gazetenin söz konusu iddiayı gündeme getirdiği "CHP'li Beyoğlu Belediyesi'nde skandal atama: Çocukları LGBT destekçisi isme emanet ettiler" başlıklı haberinde Kitay'ın LGBT topluluğunun bir üyesi olduğu ve Instagram hesabında bu topluluğa ait bir bağlantının yer aldığının tespit edildiği ileri sürüldü.

İddialar sonrası belediyeden yazılı açıklama geldi. Açıklamada tüm personellerin işe alımını devletin belirlediği arşiv araştırması ile yapıldığı belirtilirken ilgili personelin suç kaydı olmadığı ve işe alımında sakınca bulunmadığı kaydedildi.

İlgili kişinin liyakat esası ile Kadın Aile Müdürlüğü’ne bağlı olarak araştırma-geliştirme birim sorumlusu olarak görevini yapmakta olduğu belirtilen açıklamada "Anayasanın eşitlik ve özel hayatın gizliliği ilkesi gereği ișe alımlarda; özel hayatla ilgili sorgu yapmak, buna göre karar almak, kimliğe göre ayrımcılık ve ayrıcalık yapmak suçtur" denildi.

Beyoğlu Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

Beyoğlu Belediyesi olarak tüm personellerimizin ișe alımını devletimizin belirlediği ‘arşiv araştırması’ ile yapmaktayız. İlgili personelin, adli sicil belgesi ile suç kaydı olmadığı ve güvenlik soruşturması ile işe alımında bir sakınca bulunmadığı tarafımıza bildirilmiştir.

Bahse konu olan çalışanımız kimi maksatlı çevrelerin siyasi maksatla iddia ettiği üzere ‘kreşler koordinatörü’ olarak görev yapmadığı gibi belediye bünyemizde ‘kreşler koordinatörü’ diye bir ünvan veya görev de bulunmamaktadır. İlgili personelimiz aldığı eğitime uygun şekilde istihdam edilmiş, liyakat esası ile Kadın Aile Müdürlüğü’müze bağlı olarak araştırma-geliştirme birim sorumlusu olarak görevini yapmaktadır.

"BEYOĞLU BELEDİYESİ YASA VE MEVZUATLAR İLE YÖNETİLİR"

Anayasanın eşitlik ve özel hayatın gizliliği ilkesi gereği ișe alımlarda; özel hayatla ilgili sorgu yapmak, buna göre karar almak, kimliğe göre ayrımcılık ve ayrıcalık yapmak suçtur. Beyoğlu Belediyesi keyfiyetle ya da sosyal medya propagandalarıyla değil, yasa ve mevzuatlar ile yönetilir. Kurumumuzun çalışma yaşamı; insanların kimliğine, görüşüne, inancına, cinsiyetine, kökenine değil; eğitimleri, yetenekleri, liyakatları ve iş disiplinlerine göre işlemektedir.

"KARA PROPAGANDA BAŞLATILDI"

Şimdiye kadar çalışanımızla ilgili kurum içinden ya da dışından hakkında herhangi bir şikayet olmamasına rağmen, gündem değiştirme amacıyla zorlama siyasi saiklerle bir kara propaganda başlatılmıştır.

Bunların ötesinde bir çalışanımızın açık adıyla troll tabir edilen hesaplar tarafından hedef gösterilmesinin kişinin can güvenliğini tehdit edecek sonuçları olabileceğini, bu kirli kampanyadan siyasi medet umanlara hatırlatırız. Ülkemizin ve ilçemizin gerçek sorunları olan şiddet ve yoksullukla mücadeleye odaklanmamız gereken günlerde, kamuoyu gündemini bu konuyla meşgul etmemek gerektiğine inanıyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.