AK Parti Meclis Üyesi Muhterem Memiş: İBB STK'ları fişliyor!

AK Parti Meclis Üyesi Muhterem Memiş: İBB STK'ları fişliyor!
İBB Meclisi'nin ekim ayı toplantısında kıonuşan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı ve AK Parti Meclis Üyesi Muhterem Memiş, 2023’ten sonra İBB’nin STK’lara karşı tavrının değiştiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Muhterem Memiş, bu sene 17.’si düzenlenecek olan Giresun Tanıtım Günleri’nin Kağıthane’de yapılacağını söyledi. Aynı zamanda Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı olan Memiş, İstanbul’da yaklaşık 500 bin nüfusa sahip Giresunluların, 368 dernek, 8 Federasyon, 5 de vakıf kurduğunu belirterek, 2023’ten bu yana, İBB’nin STK’lara karşı tavrını değiştirdiğini ifade etti. İBB'nin bazı yöre STK’larını baskı altına almaya çalıştığını iddia eden Memiş, bu zamana kadar birlik ve beraberlik içinde olan bazı dernekleri etkinlik yaptırma vaadi ile yönlendirerek yöre dernekleri arasında birlik ve beraberliği bozma çabası içine girdiğini savundu.

Bu tavır karşılık buldu

İBB'nin sergilediği tavrın da karşılığını bulduğunu ve illeri temsil eden STK’ların nispeten ayrı hareket eder hale geldiğini ifade eden Memiş, “Bizimle içinde olduğumuz birçok STK’ya artık Yenikapı Etkinlik Alanı kullandırılmamakta, etkinlik yapma taleplerimiz kabul edemeyeceğimiz koşullar öne sürülerek geri çevrilmektedir. İBB'nin bu tavrı bize STK’ların siyasi tavrını sorgulayarak fişlendiği itibarını uyandırmıştır. Umarım böyle değildir. Burası hizmet alanıdır. Hepimizin vergileri ile yapılan bu alanı kullanmak her STK’nın hakkıdır. İBB’nin dernekleri ayrıştıran, aralarındaki birliği ve beraberliği bozan, derneklerin siyasallaşmasına yol açan bu ayrıştırıcı tutumdan bir an önce vazgeçilmelidir. Benim yaşımda olan arkadaşlar, bu ülkenin siyasallaşmış dernekler yüzünden ne bedeller ödediğine şahittir” dedi.

İBB dernekleri bölmez!

Memiş’e cevap veren CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise İBB’nin yöre derneklerinin Giresunlu ya da Sivaslı olmasına bakmaksızın eşit hizmet verdiğini savundu. “Başkanımızın anlattığı şekliyle, durumun içeriğine bakılır, bilmediğimiz bir konu varsa değerlendirilir” diyen Özcan, asıl sıkıntının, sahne arkasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adının yazıldığı pano olduğunu ifade etti. Gencay Özcan, “Eğer böyle bir durumsa, birilerinin hoşuna gider ya da gitmez. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’dur. Yenikapı alanı da doğal olarak onun yönettiği bir alandır İBB dernekleri bölmez. Buna ihtimal vermeyiz. Detaylarını araştırır, sorarız ve bilinmelidir ki kimseye haksızlık yapılmasını evvela biz müsaade etmeyiz” açıklamasını yaptı.

Araya nifak sokmayın!

Ekrem İmamoğlu'nun isminin sahne planında olmasından daha normal bir şey olmadığını ve bundan kimsenin rahatsızlık duymadığını belirten Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise “Yıllardır orada bu etkinlikler yapılıyor. Zaten arkadaşımız ifade etti. 2023'e kadar bir problem olmadı. Konu Ekrem İmamoğlu'nun isminin yazması değil, etkinlikteki konuşmacıya ve katılımcılara müdahaleler yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Sivaslı olduğunu ve geçtiğimiz hafta kendi hemşehrilerinin Kağıthane’de etkinlik yaptığını, etkinliğe de her siyasi partiden belediye başkanı ve vekilinin katıldığını söyleyen Gökkuş, “2023’e kadar da Yenikapı da bir sıkıntı olmadı. Hangi siyasi partiden olduğuna bakılmaksızın, gelen her başkan, milletvekili, il başkanı konuştu. Arkadaşımızın da belirttiği gibi, son zamanda aynı çatı altında toplanan dernekleri arayıp aralarında ayrım yaptığınız için sizi tebrik ediyorum. Ne oldu da 2023'te bu ayrımı yapıyorsunuz. Vazgeçin bunlardan. Lütfen araya nifak sokmayın” tepkisini gösterdi. Faruk Gökkuş'un suçlamalarına cevap veren Gencay Özcan, asıl partizanlığının İmamoğlu yönetimiyle birlikte Yenikapı’da sona erdiğini söyledi.

İBB BUAYRIMI SİNSİCE YAPIYOR!

Tartışmanın sonunda yeniden söz alan Ak Partili Meclis Üyesi ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, İBB ile aralarında yaptıkları konuşmalarda, sahne panosunda İmamoğlu’nun isminin olmasıyla ilgili hiçbir konuşmanın geçmediğini, bu güne kadar da bu konuda hiçbir rahatsızlıklarının olmadığını söyledi. Her seferinde de İmamoğlu'nun özel kalemine davetiye gönderdiğini ifade eden Memiş, kendisini ağırlamaktan onur duyacağını belirttiğini söyleyerek, geçtiğimiz yıl ise kendisinin kapıdan kovulduğunu iddia etti. 16. Giresun Tanıtım Günleri’nin de Yeşilköy Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirildiğini, Giresunlu belediye başkanı, milletvekili, il başkanı fark etmeksizin gelen herkese söz verip konuşturduğunu söyleyen Memiş, “Bundan daha büyük objektiflik olabilir mi?” diye sordu. Memiş, “İBB bunu sinsice yapıyor. Kendilerinden yana olan arkadaşlarına hiçbir zorluk çıkarmıyor. Benim veya bizim arkadaşlarımızın yönetici olduğu STK’lara olmadık zorluklar çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı. CHP'li Gencay Özcan ise konuyla ilgili araştırma yapacaklarını belirterek, kovma gibi bir tavrın asla olmayacağını savundu. Özcan, “Herkesin ev sahibi olduğu bir ilin her yerinde yazan ‘İstanbul Senin’ ifadeleriyle zaten tavrımız nettir” yanıtını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.