Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'ndan 'demokrasi' vurgulu paylaşım

Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Daron Acemoğlu'ndan 'demokrasi' vurgulu paylaşım
Simon Johnson ve James Robinson ile kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı2024 Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Daron Acemoğlu'ndan açıklama geldi.

2024 Nobel Ekonomi Ödülü, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Türk Prof. Dr. Daron Acemoğlu, İngiliz Prof. Dr. Simon Johnson ve İngiliz Prof. Dr. James Robinson'a verilmişti.

2024 Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülen Daron Acemoğlu'ndan günler sonra ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından "Herkese sonsuz teşekkürler" başlığıyla paylaşım yapan Acemoğlu, son derece mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek ifadelerine başladı.

Demokrasinin saldırı altında olduğu zamanlardan geçtiklerini belirten Acemoğlu, temennisinin ödülün vurgusunun dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacak olması olduğunu söyledi.

Acemoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Herkese sonsuz teşekkürler

Hem arkadaşlarım hem de aynı zamanda meslektaşlarım olan Simon Johnson ve James Robinson ile beraber, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’ne layık görülmüş olmaktan son derece mutlu ve gururluyum.

Aynı zamanda bu ödülün, ekonomik büyümenin anlaşılmasında kurumların rolünün önemini ve demokrasi ile siyasi değişim meselelerini vurgulamasıyla, sadece Simon, Jim ve benim çalışmalarımı değil, aynı zamanda bu konuda emek sarf eden bir çok harika genç ekonomist ve sosyal bilim insanının da çalışmalarını takdir etmiş olmasından dolayı da çok mutluyum.

"DEMOKRASİNİN SALDIRI ALTINDA OLDUĞU ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ"

Demokrasi olgusunun saldırı altında olduğu zamanlardan geçiyoruz. Yapay zeka ile ilgili bir çok konu, ekonomik eşitsizlikler, çalışma hayatının geleceği, yaşlanan dünya ve iklim değişimi gibi hepsi birbirinden önemli konularla baş edebilmek için gerekli olan toplumsal mutabakatı sağlamanın yolu her zamankinden daha güçlü kurumlara sahip olmaktan geçiyor. Temennim, bu ödülün vurgusunun dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacak olması.

Beni gerek kişisel olarak gerekse mesajlarla ve sosyal medya üzerinden tebrik eden ve iyi dileklerini gönderen herkese minnettarım."

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.