Karıncalar öldürmeden evden nasıl uzaklaştırılır? Karınca evde neden olur? İşte öldürmeden kurtulma yolları

Karıncalar öldürmeden evden nasıl uzaklaştırılır? Karınca evde neden olur? İşte öldürmeden kurtulma yolları
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte evleri basan karıncalardan kurtulmak için etkili yöntemler arayanlara birebir çare olan bu baharatla karıncalara zarar vermeden kurtulabilirsiniz. Karıncalar zarar vermeden kokusuyla eve yuva yapmalarını engelliyor. İşte

Evinde karıncaları gören ve bu zararsız hayvanlardan öldürmeden kurtulmak isteyen kişiler "Karınca evden nasıl uzaklaştırılır?" sorusunun yanıtını arıyor. Karıncalar genellikle yiyecek ve su aradıkları için evlere gelirler. Bu küçük hayvanlar, evlerdeki kırıntılar çoğunluktaysa evinize gelebilir. Ayrıca açıkta bırakılmış yiyecekler ve su kaynaklarından da beslenirler.

Karıncaların oldukça güçlü koku alma yetenekleri vardır. Bu sebeple yiyecek ihtiyacı için size gelebilirler. Fakat bazı karınca türleri sıcak ve güvenli bir yuva arayışı için evinize gelirler. İşte karıncaları öldürmeden kurtulmanın yolları...


KARINCALAR ÖLDÜRÜLMEDEN EVDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Uzmanlara göre tarçın karıncaları öldürmüyor. Ancak, insanların çok sevdiği o güçlü aroması sayesinde karıncaları kaçırmaya evden uzaklaştırmaya destek oluyor.

Uzmanlar tarçın için güçlü bir kokuya sahip olduğunu ve bu güçlü kokunun, karıncalar için elverişsiz bir ortam yarattığı, ancak kokusunun karıncaları öldürmediğini söylüyor.

GERİ DÖNMELERİNİ ZORLAŞTIRIYOR

Bu sebeple tarçın ve sirke ya da bazı uçucu yağlar kullanabilirsiniz. Bunlar karıncaların yiyecek bulmak için kullandıkları feromon izlerini keser ve onları caydırır.

karinca4.jpg
Karıncaları uzaklaştırmak için keskin kokular kullanılabilir.


Karıncalar, yiyecek kaynaklarına kolayca erişebilecekleri ve kolonilerindeki diğer karıncalarla iletişim kurabilecekleri alanlarda toplanırlar. (Bu koloniler evinizin içinde olabilir veya dışarıda da olabilir) Güçlü bir tarçın kokusu olması ise karıncaları evi terk etmeye zorlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.