‘Yenidoğan çetesi' skandalında hastanesi de listedeydi: Eski Bakandan açıklama geldi

‘Yenidoğan çetesi' skandalında hastanesi de listedeydi: Eski Bakandan açıklama geldi
Yenidoğan bebek çetesinde ismi geçen hastanelerden biri olan Özel Avcılar Hospital'in sahibi eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuştu. Müezzinoğlu skandala dair kamuoyuna yansıyan dışında bir bilgisi olmadığı ve vicdani anlamda rahat olduğunu söyledi

Türkiye'nin günlerdir gündeminde bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edip haksız kazanç sağlayarak 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' var.

Her şey Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E'nin makamında ölümle tehdit edilmesiyle başladı. Geçtiğimiz günlerde 'yenidoğan çetesi' soruşturmasını yöneten savcının makamın ölümle tehdit edildiği görüntüler ortaya çıkmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Görüntülerin konuşulmasının ardından 'yenidoğan çetesi' hakkında ortaya çıkan detaylar kan dondurmuştu. Söz konusu çete bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ediyor ve buradan haksız kazanç sağlıyordu. Ancak her türlü enfeksiyona açık olan yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatırılan bebekler burada ölüme terk ediliyordu.

avcilar-hospital.webp

ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL'İN SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

47 şüphelinin bulunduğu soruşturmada 22 kişi tutuklandı. Yenidoğan çetesinin çalıştığı hastanelerden arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait Özel Avcılar Hospital'in de ismi geçti.

Tepkilerin odağında olan Özel Avcılar Hospital'in sahibi eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu skandala karşı sessizliğini bozdu.

Oda TV'ye konuşan Mehmet Müezzinoğlu, iddianameye bakmadığını ve kamuoyuna yansıyan bilgiler dışında herhangi bir şey bilmediğini söyledi. Çalışma arkadaşlarının arkasında duran Müezzinoğlu, vicdani anlamda rahat olduğunu belirtti.

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şöyle konuştu:

“Bizim hastanemizin ismi geçiyor. Bizim insanı iyileştirmek, hayatta tutmak dışında bir anlayışımız olamaz. Böyle bir anlayışta olan kişiyi kabul etmemiz de mümkün değil. Ve bu anlayış dışında olan kişilerin de hukuk önünde ceza alması için de çalışırım. İnsan sağlığına, yaşam hakkına zarar veren kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde öder.”

“Bu kapsamda yüzlerce çalışanımız oldu. Kimse yanlış yapmadı diyemeyiz. İddianameye bakmadım kamuoyuna yansıyan dışında da bir bilgim yok. Ancak hastane yönetiminden bilgi aldım o yüzden içim çok rahat. Çalışma arkadaşlarım işlerini iyi yapan kişilerdir. Zaten 6-7 denetim geçiriyoruz. Vicdani anlamda rahatım.”

YENİDOĞAN ÇETESİNİN ÇALIŞTIĞI HASTANELER

Şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu suç örgütünün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve söz konusu hastanelerden tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.