Skandal hastaneler için karar verildi: Yenidoğan Çetesi soruşturmasında 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi

Skandal hastaneler için karar verildi: Yenidoğan Çetesi soruşturmasında 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi
Türkiye gündemine bomba gibi oturarak vicdanları sızlatan ve onlarca bebek ölümlerine sebep oldukları ortaya çıkan Türkiye Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi.

Yenidoğan çetesi skandalı Türkiye gündemine bomba gibi oturmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın bazı bebeklerin yoğun bakım ünitesinde ölümlerine ilişkin soruşturmada ismi geçen hastanelerle ilgili incelemesi sürerken Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi sonrasında bugün de 7 başka hastanenin daha ruhsatı iptal edildi.

Çetenin SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tuttuğu ve bu şekilde ölümlerine neden olduğu bilinmekteydi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 9 HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı "Yenidoğan çetesi" hakkındaki iddianame düzenlenmişti. İddianamede "malen sorumlu" sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın da incelemesi sürüyor.

adsiz-tasarim-7.png

Soruşturmada pek çok hastanenin ismi geçerken, bunlarda 9 tanesi olan Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar ve Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesinin ruhsatları iptal edildi. Söz konusu hastanelerdeki hastalar ise yakınları tarafından kurumlardan alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.