Yenidoğan çetesi lideri bebeklerin ölüm talimatını verirken saç ektirmiş! "Vicdan nerede?"

Yenidoğan çetesi lideri bebeklerin ölüm talimatını verirken saç ektirmiş! "Vicdan nerede?"
Onlarca ölümüne yol açan yenidoğan çetesi lideri Dr. Fırat Sarı'nın yürek sızlatan telefon görüşmesi ortaya çıktı. Çete liderinin bebeklerin ölüm talimatını verirken saç ektirdiği öğrenildi.

Ülke gündemi son olarak Yenidoğan bebek çetesi ile sarsılmıştı. Dr. Fırat Sarı liderliğinde yönetilen 'yenidoğan çetesi'nin bebeklere yönelik sır dolu katliamları vicdanları sızlalmıştı.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma ile hazırlanan fezlekenin gönderildiği Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 494 sayfalık iddianamede olay hakkındaki korkutucu detaylar yer aldı.

yenidogan4-001.jpg
Dr. Fırat Sarı'nın bebeklerin ölüm talimatını verirken saç ektirdiği ortaya çıktı.


Mahkemenin iddianameyi inceleme süreci devam ederken örgüt liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Ayrıca Sarı'nın PKK üyeliğinden hapis yattığı da ortaya çıktı.

VİCDAN SIZLATAN AYRINTI

Hazırlanan iddianamede Dr. Fırat Sarı'nın bir hemşire ile yapmış olduğu telefon görüşmesi de dikkatlerden kaçmadı. Hemşirenin Sarı'ya "Bebeğin durumu kötü, her an ölebilir" dediği görüldü. Sarı'nın ise cevap olarak, "2-3 dakika suni solunum yapın, dönmezse ölü olarak kaydedin ama raporda 30 dakika CPR yapıldı yazın" denildiği görüldü.

CPR’nin, normalde en az yarım saat yapılması gerektiği bilinmekte. Dr. Sarı’nın talimatıyla yalnızca 2-3 dakika uygulanan CPR'nin epikriz raporlarına yarım saat CPR yapılmış gibi kaydedildiği ortaya çıktı.

yenidogan5.webp

Polis tarafından detaylıca yürütülmekte soruşturmada, olay saatinde hastanede olması gereken Dr. Fırat Sarı’nın, o sırada bir merkezde saç ektirdiği de ulaşılan bilgiler arasında yer aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.