Tepkilerin odağındaydı: AK Partili Ensarioğlu'nun Salim Güran'ı Meclis'te ağırladığı ortaya çıktı

Tepkilerin odağındaydı: AK Partili Ensarioğlu'nun Salim Güran'ı Meclis'te ağırladığı ortaya çıktı
Narin cinayeti hakkında "Bilip söylemememiz gerekenler var" diyerek eleştiri oklarını üzerine çeken Galip Ensarioğlu'nun tutuklu amca Salim Güran ile aynı karede bulunduğu görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş halde bulunmuştu.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de, itirafçı Nevzat Bahtiyar ise "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan 10 Eylül'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin'in cesedinin bulunmasının ardından katıldığı bir programda konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Aileyle 40 yıllık dost olduklarını söyleyen Ensarioğlu, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır" ifadeleriyle tepkileri üzerine çekmiş ve sonrasında yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını savunmuştu.

Ensarioğlu’nun sözleri büyük yankı uyandırırken bugün sosyal medyada Narin Güran cinayetinde tutuklu amca Salim Güran ve Ensarioğlu'nun aynı karede olduğu fotoğraf dolaşıma sokuldu.

Dolaşıma sokulan görüntülerde Salim Güran ve Ensarioğlu'nun aynı karede olduğu görülürken Ensarioğlu'nun 27 Aralık 2023'te sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım adeta fotoğrafı kanıtlar nitelik taşıdı.

Galip Ensarioğlu'nun 27 Aralık 2023'te Facebook hesabından yaptığı paylaşıma göre aralarında Salim Güran'ın da bulunduğu ziyaretçiler Ensarioğlu tarafından TBMM'de ağırlandı.

memet.png

Fotoğrafa ne yanıt verdi?

Gazete Duvar'ın haberine göre AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu söz konusu fotoğrafa ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Adam valiyi, kaymakamı herkesi ziyaret etmiş. O gün başka muhtarlarla birlikte geldiler. Beni de ziyaret ettiler. Hatırlamıyorum bile o ziyareti. Evet dostlarımız dedim. 20 yıl önce ölen dede benim dostumdur. Bu aile on binlerce kişinin dostudur. Sosyal medyada büyük ahlaksızlık yapılıyor. Yurt dışı kaynaklı hesaplardan ve çeşitli örgüt hesaplarından yapılan manipülasyonlarla bu iş bu hale geldi. Ben devlet ne biliyorsa onu söyledim. Soruşturmada bilinmeyen ama benim bildiğim bir şey yok ki.

Sanki ben öldürmüşüm gibi konuşuluyor. Tekirdağ’da 2 yaşında bir kız çocuğu istismara uğrayıp öldürüldü, vicdan sahiplerinden çıt çıkmadı. AK Parti’ye vurulamadığı için mi tepki gösterilmedi o kızcağızın ölümüne?

Bu alçaklar 7 bin çocuğu hendeklere gömdü. 12-13 yaşındaki Kürt kızlarının eline silah verip dağa çıkardı. Bunlar mı bana ahlak dersi verecek."

ff.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.