Bitkisel hayattaydı: Tarihçi Özlem Kumrular hayatını kaybetti

Bitkisel hayattaydı: Tarihçi Özlem Kumrular hayatını kaybetti
Geçirdiği trafik kazasının ardından bitkisel hayata giren Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular yaşamını yitirdi.

İsviçre'de trafik kazası geçirmesinin ardından ağır yaralanan ve bitkisel hayata giren Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, hayatını kaybetti.

'Türk Korkusu', 'İslam Korkusu', 'Kösem Sultan' ve “Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan” gibi romanların yazarı olan Prof. Dr. Özlem Kumrular, geçtiğimiz yıl İsviçre'de trafik kazası geçirmiş ve ağır yaralanarak bitkisel hayata girmişti.

Yaklaşık bir yıldır yaşam mücadelesi veren Kumrular'dan acı haber geldi. Doğan Kitap Kumrular’ın hayatını kaybettiğini duyurdu:

“Geçirdiği talihsiz kaza sonrası bir süredir yaşam mücadelesi veren yazarımız Prof. Dr. Özlem Kumrular’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz.”

Özlem Kumrular kimdir?

Özlem Kumrular 1974’te İstanbul’da doğdu. Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde, yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde, doktorasını ise İspanya’da Salamanca Üniversitesi’nde yaptı. Osmanlı-Avrupa, Akdeniz, deniz tarihi, yemek tarihi üzerinde çalıştı.

Doğan Kitap’tan Türk Korkusu, İslam Korkusu, Kösem Sultan adlı tarih kitapları ve Sultan’ın Mutfağı ile Aşkın Beş Hali adlı romanları yayımlanan Kumrular, Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.