Ali Koç'tan Büyükekşi'ye "Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz!"

Ali Koç'tan Büyükekşi'ye "Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz!"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada Başkan adayı Mehmet Büyükekşi'yi hedef aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, "Sayın Büyükekşi seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu? Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz. Bu ısrarın sebebini anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Tabii kendisi pek çok mevkiye atanarak geldiği için bu durum yadırgamış olmayabilir. Belki de hiç umursanmıştır" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF'nin Ankara'da gerçekleştirilen seçimli genel kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Ali Koç, yönetim kurulunda yer alan Servet Yardımcı'nın seçim yarışından çekilirken ki yaptığı açıklamaya dikkat çekerek, "Futbol dünyası çok küçük. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaatleri, kimi kulübe hakemlerinizi seçiyorlar gibi saçma sapan söylemlerle demokratik süreç baltalanmıştır. Antidemokratik yaklaşımlar, bu seçimde aday olmayı düşünen kişilere de uygulanmıştır. Nitekim, Türkiye'yi UEFA yönetiminde temsil eden, bu seçimde aday olacağını açıklayan Servet Yardımcı, kendisine yapılan baskılara boyun eğerek geri çekildiğini açıklamıştır. "Malum kirli yapı tarafından mevcut sistemin devam edebilmesi adına başlatılan kumpas, Rizeli Yardımcı Ailesi'nin ve benimle birlikte yola çıkan insanların ahlakıyla asla bağdaşmayacak şekilde yalanlarla iftiralarla kumpaslarla şahsımı ailemi onurumu haysiyetimi itibarımı hedef almaktadır" demiştir Yardımcı. Soruyorum Yardımcı'ya, malum kirli yapı derken neyi kastetmektedir? Mevcut sistem derken neyi ifade etmektedir? Yalanlar, iftiralar, kumpaslarla kim hedef almaktadır? Bunu bilmek bizim hakkımızdır. Esas garip olan ise bu iddialar sonrası Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hiçbir yargı harekete geçmemiştir. Biz futbol ailesinin bu duruma ses çıkarmamasıdır" diye konuştu.

'FETÖ MODELLEMESİNE TANIK OLDUK'

Şenes Erzik'in olmayan bir açıklamasının gündeme gelmesiyle ilgili konuşan Ali Koç, "Türk futbolun duayenlerinden büyüğümüz Sayın Şenes Erzik'in TFF başkanı ve yöneticilerinin bulunduğu bir ortamda bir sohbet ortamında söylediklerinin kayda alınıp sırf seçimlerde avantaj sağlamak için Şenes Bey'in izni olmaksızın açıklama haline getirilip kamuoyuna servis edilmesi başlı başına bir rezalettir ve skandaldır.

Bu yöntem ve yaklaşımlar yani itibarsızlaştırma kimin tipik taktikleridir? Kısacası aday olma sürecinde ve muhtemel başkan adaylarının önünü kesme hamlelerine, klasik FETÖ modellemesine üzülerek tanık olduk. Bu salondaki futbolun değerli paydaşlarına sesleniyorum; Yaşananların hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Özellikle konuştuğumuzda anlatıyorsunuz ama "ne yapalım" diyorsunuz. Peki çoğunuza "kime oy verdiğinizi kimse bilmeyecek', "verin imzanızı da sonra size pahalıya mal olmasın" dedim mi, demedim mi. Özgür irademize bu şekilde yön verilmesine hiç mi rahatsız olmuyoruz" diye konuştu.

'BU SEÇİM BİZLER AÇISINDAN YOK HÜKMÜNDEDİR'

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak seçimin yok hükmünde olduğunu söyleyen Koç, "Seçimlerin bizler için hiçbir kıymeti-harbiyesi yoktur. Seçim gününe kadar yaşananlar anti demokratiktir. Bizlerin hür iradesi gasp edilmiştir. Bir tebriği de sayın federasyon başkanı Büyükekşi ve onun için lobi yapanların hak ettiğini düşünüyoruz. Yönetim şekli toplumun hiçbir yerinde kabul görmeyen, futbol tarihimizin en kötü federasyon başkanı olarak gösterilen, yaşanan krizlerin TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğinden kaynaklanmasına rağmen hiçbir sorumluluk almayan, suçu başkalarının üstüne atan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen başkan adayı olarak çıkmanızı tebrik ederim" ifadelerinde bulundu.

'VİCDANINIZI RAHATSIZ ETMİYOR MU?'

Koç, TFF'nin mevcut başkanı ve yeni başkan adaylarından biri olan Mehmet Büyükekşi'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Koç, "Sayın Büyükekşi seçildiğiniz takdirde bu şekilde seçilmeniz vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu? Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz. Bu ısrarın sebebini anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Tabii kendisi pek çok mevkie atanarak geldiği için bu durum yadırgamış olmayabilir. Belki de hiç umursanmıştır. Bu federasyon göreve geldiğinden bu yana sorunları kendi haline bırakarak çözüleceği inancı ile TFF'yi yönetmiştir halının altına süpürerek sorunları çözmemiz sorunlardan kurtulmamız hepinizin bildiği gibi söz konusu değildir zaten bu anlayış durumun vahametini daha da artırmış Türk futbolundaki kaosu içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Sadece geçen sezon yaşadıklarımızı şöyle bir düşündüğümüzde bu kadar skandallı bir sezona sığdırabilmek büyük bir beceri gerektirir bu tüm Yaşananları futbolun olağan akışında meydanda gelecek olaylar diye yorumlamamız kesinlikle mümkün değildir ve ortaya çıkan bu karabet durum hepimizi fazlasıyla rahatsız etmektedir" dedi.

Ali Koç'un sözlerine Mehmet Büyükekşi tepki gösterdi. Ali Koç, Divan Başkanı Mehmet Baykan tarafından da uyarılınca "Onurlu, haysiyetli ve şerefli olan kimse bu şekilde aday olmaz" sözlerini geri aldı ve özür diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ali Koç'un açıklamaları

FOTOĞRAFLI

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.