Özgür Demirtaş, Mustafa Destici'yi Meclis'te kızlarını işe yerleştirmesinden vurdu: 'Vatandaşlığı iptal edilsin'

Özgür Demirtaş, Mustafa Destici'yi Meclis'te kızlarını işe yerleştirmesinden vurdu: 'Vatandaşlığı iptal edilsin'
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan Destici'nin kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşürenlerin kartlarının iptal edilmesi yönündeki çağrısına tepki geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yeni kaynak için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Sunulan kanun teklifi 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira vergi kesilmesini içeriyor.

Ancak AK Parti'nin Meclis’e sunduğu yasa teklifi tepkileri de beraberinde getirirken Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'savunma sanayii fonu' adı altında kesilecek 750 lira vergiyi savunmaya geçti.

Önce 100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullananların devlete 750 lira savunma sanayiine destek vermek istemeyen kişileri hedef alan Destici, Türkiye'nin sonunun 'Suriye, Irak, Filistin gibi' olacağını savundu.

DESTİCİ EL ARTIRDI, BANKALARA SESLENDİ

Destici, tepki çeken bu sözlerini ileriye taşıdı ve sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımla bankalara seslendi. "Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır" diyen Destici, 'savunma sanayii fonu' adı altında kesilecek 750 lira vergiyi vermek istemeyen ve kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşürenlerin kredi kartlarının iptal edilesini istedi.

Destici "Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır: Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, “savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan”, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz." dedi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ: VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLSİN

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Destici'nin kredi kartı limitlerini düşürenlerin kredi kartlarının iptal edilmesi yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Mustafa Destici'ye TBMM'de işe başlayan kızlarını hatırlatan Demirtaş, "Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu meclise sokanların vatandaşlığı iptal edilsin." dedi.

MUSTAFA DESTİCİ MECLİS'TE KIZLARINI İŞE BAŞLATMIŞTI

TBMM'de kızlarını işe başlattığı ortaya çıkan Mustafa Destici, "Ben kızımı daha yüksek rakamlara başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim" ifadeleriyle kendini savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.