AK Partili belediye meclis üyesi suçu kadınlara yükledi: 'Öldüren kadar ölenler de suçludur'

AK Partili belediye meclis üyesi suçu kadınlara yükledi: 'Öldüren kadar ölenler de suçludur'
İzmir Bayraklı Belediye Meclisi üyesi Latif Aydemir, belediye meclisinde kadın cinayetlerine ilişkin skandal ifadeleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Bayraklı Belediye Meclisi üyesini Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı tepki çeken konuşması sonrası kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

19 yaşındaki Semih Çelik'in yarım saat aralıklarla önce Ayşenur Halil'i sonra İkbal Uzuner'i katlettiği olayın ardından her geçen kadına şiddet ve cinayet olayları katlanarak artmaya devam ediyor.

Türkiye'nin birçok şehrinden kadın cinayeti ve şiddet olayları her gün gündemde yankı uyandırırken İzmir Bayraklı Belediye Meclisi üyesi Latif Aydemir’in söylediği sözler tepki çekti.

Meclis toplantısında söz alan Aydemir, kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamada skandal sözlere yer verdi. Konuşmasında öldürülen kadınlara suç yükleyen Aydemir “Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Ben tabii ki böyle bir günde bu kadar kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız güzel konulara da değindiler. Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım." dedi.

"Çünkü insanlar…" diyerek sözlerine devam eden Aydemir, "Bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok… Şu an insanlar durduk yerde, kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsın, direkt gözümüzü karakolda açarız. Bugün itibariyle zaten 2 yıl altı olan cezaların tamamının yatılacak duruma geldiği de ifade edildi. Bizim önceliklerimiz bence her şeyden önce İzmir’deki sokaklarımız, yollarımız.” şeklinde konuştu.

HAMZA DAĞ AÇIKLADI: KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşmanın partilerince 'kabul edilemez' olduğunu ifade ederek kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur" diyen Dağ, şiddetin hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele verdiklerini iddia eden Dağ sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.