Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? 20 bin öğretmen ataması ne zaman?

Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? 20 bin öğretmen ataması ne zaman?
2024 yılı öğretmen mülakat sonuçları binlerce öğretmen adayı tarafından sorgulanıyor. Öğretmenlik atama sonuçları için gözler mülakat sınavı sonuçlarına çevrilmiş durumda. Peki öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?

20 bin sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları için bekleyiş sürüyor. Öğretmenlik mülakat sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamalarla beraber takip ediliyor.

Pek çok vatandaş ve öğretmen adayı "20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sorguluyor. Konu hakkında konuşan Bakan Tekin, "Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız." ifadelerini kullandı.


ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakat sonuçları ile şöyle konuştu:

“Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız."


Sınav sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sözlü sınav sonuçları bütün adayların sözlü sınav süreçlerinin sonlanmasının ardından duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleri vasıtasıyla öğrenebilecek. Konu hakkında yeni bir bilgi geldiğinde haberimizde yer vereceğiz. Öğretmen atamaları ise sözlü sınav sonuçları sona erdikten sonra ilan edilmiş olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.