Nimet Özdemir kimdir, aslen nereli, evli mi? Nimet Özdemir hangi partiye geçti, kaç yaşında?

Nimet Özdemir kimdir, aslen nereli, evli mi? Nimet Özdemir hangi partiye geçti, kaç yaşında?
İYİ Parti'nin eski İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir'in hayatı merak ediliyor. Peki Nimet Özdemir kimdir, aslen nereli, evli mi? Nimet Özdemir hangi partiye geçti? İşte hakkında merak edilenler...

İyi Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Özdemir, 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul'dan aday gösterilmişti. Peki Nimet Özdemir kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? İşte Özdemir'in hayatı...

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR?


Kayseri ilinin Develi ilçesinde 1970 senesinde dünyaya gelen Özdemir; ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlamıştır. Ardından üniversite lisans derecesini Conley Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi üzerine tamamlamıştır.

2008 senesinde, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette kurucu ortak olarak yer almıştır.

Ardından 2015 yılında da kule vinç kiralama alanında faaliyet gösteren iki şirketin daha kuruluşunu yapmıştır. Özdemir, bu girişimlerinin yanında 2020 senesinde inşaat malzemeleri şirketi de kurmuştur.

2017 yılında kuruluşundan itibaren İYİ Parti çatısı altında yer almıştır ve İstanbul il ve ilçe delegeliği, Ümraniye İlçe yöneticiliğinin yanı sıra, İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı Şehit Gazi Komisyon Başkanı görevlerinde yer almıştır.

Özdemir, İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikalar Başkanlığı'nda, Hayvan hakları, STK ve derneklerden sorumlu başkan yardımcısı olarak İYİ Parti Genel Merkezi'nde siyasi çalışmalarda bulunmuştur.

NİMET ÖZDEMİR HANGİ PARTİYE GEÇTİ?

2023 seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen isim, 24 Temmuz'da İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Özdemir son olarak Cumhuriyet Halk Partisi ile temas kurmuştu. Özdemir'e bugün TBMM grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından rozet takıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.