Mevlid Kandili yarın mı, ne zaman? Diyanet açıkladı: Mevlid Kandili ne zaman, ayın kaçında?

Mevlid Kandili yarın mı, ne zaman? Diyanet açıkladı: Mevlid Kandili ne zaman, ayın kaçında?
Mevlid Kandili'nin yaklaşmasıyla beraber "Mevlid Kandili yarın mı, ne zaman?" sorusu merak ediliyor. Diyanet tarafından kandil tarihleri açıklandı. Peki müslümanların takip ettiği Mevlid Kandili yarın mı, ne zaman?

Pek çok vatandaş "Yarın kandil mi, Mevlid Kandili yarın mı?" sorularını merak ediyor. Diyanet kaynaklarına göre Rebiülevvel ayı 4 Eylül tarihinde başlamıştı. 2024 yılının son kandili olan Mevlid Kandili, rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilmiş olacak.

Bu kıymetli gün, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alan alıyor ve milyonlarca Müslümanın bugünde camileri doldurması bekleniyor.

Pek Mevlid Kandili ne zaman, yarın mı, hangi gün idrak edilecek?

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN, YARIN MI?

Diyanet dini günler takvimine göre Mevlid Kandili tarihi açıklandı. Kandil, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

Yılın son kandili olan ve Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla kutlanan bu kandil, rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor.


MEVLİD KANDİLİ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?


Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında bulunuyor.

Mevlid kelimesi ise sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelmektedir. Ayrıca İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri belirtir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.