Mansur Yavaş'tan Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan İstanbul Barosu'nun yeni başkanına tepki

Mansur Yavaş'tan Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan İstanbul Barosu'nun yeni başkanına tepki
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu’nun yeni başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa’nın ilk 4 maddesini hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinden başlayan tartışmalar sürüyor. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon kanalında Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini savunmuştu. Yapıcıoğlu, “Değiştirilemez maddelerin olması hukuk tekniği açısından da siyaseten de doğru değil. Bu gelecek nesillerin iradesine ipotek koymadır” ifadelerini kullanmıştı.

HÜDA Par liderinin açıklamaları var olan tartışmanın fitilini ateşlerken çok geçmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş da nabız yoklamış ve Anayasa'nın 3. maddesini eleştiren açıklamada bulunmuştu.

Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesini hedef alan Kurtulmuş "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum," demişti.

baro.webp

"DEĞİŞMEZ MADDELERE OLUMLU ANLAMDA DOKUNULABİLİR"

Dün, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seçimde İstanbul Barosu'nun yeni başkanı 7 bin 219 oyla Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu oldu.

Kaboğlu yaptığı konuşmada son zamanlarda HÜDA Par lideri ve Kurtulmuş'un açıklamaları sonrası gündemde olan Anayasa’nın ilk 4 maddesine değindi. Kaboğlu, "Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" dedi.

"SİZE GÖRE OLUMLU OLMASI DURUMU DEĞİŞTİRMİYOR"

Kaboğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesini hedef alan açıklaması kısa sürede tepkilere neden oldu. Bu isimlerden biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşımda bulunan Yavaş, Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda verdiği kararları hatırlatarak Anayasa'nın ve 4. maddesinin ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisinin de değiştirilemez olduğunu söyledi.

Mansur Yavaş "Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.