Köfteci Yusuf firmasına gazeteci Mehmet Mert'ten destek geldi, iddialara 'kumpas' dedi

Köfteci Yusuf firmasına gazeteci Mehmet Mert'ten destek geldi, iddialara 'kumpas' dedi
Domuz eti iddialarıyla gündemde yer edinen Köfteci Yusuf firmasına gazeteci Mehmet Mert'ten destek geldi. Firmanın şubesinden seslenen Mert, "Köfteci Yusuf gerçeğini yakından takip ediyoruz. Vicdanlı davranıyoruz. Kumpaslara gelmiyoruz…" dedi.

Ürünlerinde domuz eti iddialarıyla gündeme gelen ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, kamuoyunda büyük bir infial yarattı. Tartım ve Orman Bakanlığı dün gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, bakanlığın web sitesinde yayınlamıştı.

Sitede "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" kısmında merkezi Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan "Köfteci Yusuf" isimli firmanın köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği ifade edilmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından önce sessiz kalan ancak iddiaların büyük yankı bulmasının ardından açıklama yapan Köfteci Yusuf, iddiaları reddederek ürünlerin asla 'domuz eti' kullanılmadığının altını çizmişti.

Açıklamada Ankara’nın Çankaya ve Etimesgut ilçelerindeki şubelerinden pişmiş dönerden numune alındığını ancak iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune alınmadığı ifade edilmişti.

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş ise günler sonra yaptığı açıklamada kendilerine kumpas kurulduğunu açıklamıştı.

MEHMET MERT'TEN KÖFTECİ YUSUF'A DESTEK

Tartışmalar sürerken gazeteci Mehmet Mert'ten Köfteci Yusuf isimli firmaya destek geldi. İddiaları kabul etmeyen Mehmet Mert, Köfteci Yusuf'un bir şubesinden seslendi ve Türk markalarına sahip çıkılması gerektiğini savundu.

Her sabah Köfteci Yusuf'ta köfte yiyeceğini dile getiren Mehmet Mert, gündemde yer alan iddiaların kumpas olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mert, şunları yazdı:

"Arkadaş senin adın Köfteci Yusuf. 20 yıllık marka olmuşsun. Devleşmişsin. 300 şuben var. 12 bin çalışanın var. İki milyar dolarlık ciron var. Bu saçmalığı yapar mısın? Asla yapmazsın. Peki diyelim yaptın. Domuz eti çok mu ucuz, değil. Demek ki ortada bir yanlışlık var. Söylemek istediğim aynen şudur. Köfteci Yusuf benzeri nice haksızlıklar hukuksuzluklar oluyor bu memlekette. Konunun takipçisi olalım. Bu kadar temiz iş yapan, çalışkan, piyasaya göre uygun fiyatı korumaya çalışan markalarımızı koruyalım kollayalım. Kaldı ki en kötüsü bize yakın şubelerine gidip denetim isteyerek içimiz rahat bir şekilde yine köftelerimizi yeriz, çorbamızı içeriz. Ben dün sabah öyle yaptım. Video çektim, sosyal medyadan da paylaştım. O zaman ne diyoruz, Köfteci Yusuf gerçeğini yakından takip ediyoruz. Vicdanlı davranıyoruz. Kumpaslara gelmiyoruz…"

Mehmet Mert paylaştığı videolu paylaşımında şunları aktardı:

"Normalde ben Köfteci Yusuf'un önünden geçmezdim ama bundan sonra her sabah Köfteci Yusuf'ta köfte yiyeceğim, çorba içeceğim. Çünkü markalaşan Türk markalarının ölmesine izin vermeyelim."

Sözlerinin devamında 'domuz eti çıktı' iddialarına sert çıkışan Mehmet Mert, Yapmayın arkadaşlar, adamlar kendi çiftliklerini kurmuşlar. Danası, kuzusu, tavuğu kendi çiftliklerinden üretiyorlar. Belli ki burada bir kumpas var. Kumpaslara gelmeyelim, Türk markalarının ölmesine izin vermeyelim." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.