İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun: Şiddet salgın gibi yayılıyor

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun: Şiddet salgın gibi yayılıyor
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, artan kadın cinayetlerine yönelik İYİ Parti'nin önerdiği "kapalı nüfus sayımı" teklifine dikkat çekti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, son günlerde artan kadın cinayetlerinin ardından, partisinin 'kapalı nüfus sayımı' teklifinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. “Türk milletinin çığlığa dönen feryadı duyulmuyor” diyen Coşkun, “Şiddet adeta salgın gibi yayılıyor. İnfaz hukuku başta olmak üzere birçok alanda düzenleme yapılması beklenirken, yetkililer ve sorumlular tarafından birtakım açıklamalar yapılmakla yetiniliyor” ifadelerini kullandı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, yaptığı açıklamada, “Türk milletinin refahı ve huzuru için İYİ Parti olarak çözümün bir parçasına hizmet etmeye ve günü geldiğinde sorunları çözecek merci olmaya gayret ediyor, İstanbul Teşkilatı olarak, İl başkanlığımız ve tüm ilçe teşkilatlarımızla aziz milletimizin her sorunu için mücadele edeceğimiz sözünü veriyoruz” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun 'kapalı nüfus sayımı' önerisini hatırlatan Coşkun, “Sayın Genel Başkanımız, 'Bütün bu kaçakların tespiti ve sınırdışı edilmesi için sokaklarda onlarca suç kaydıyla toplumu enfekte eden ne kadar sapık suçlu firari varsa tamamının tespiti ve cezaevine gönderilmesi için İYİ Parti'nin önerisi şudur; Gerekli bürokratik hazırlıkları yapın ve en kısa zamanda mümkünse 3 Kasım 2024'te 24 yıl aradan sonra yeniden kapalı bir nüfus sayımı yapalım. Bu bir seçenek değil zorunluluktur. Ger gün güvende olmak için bir gün evde olmaya razıyız.' önerisinde bulundu. Açık cezaevine dönen sokaklarda yaşanan vahşetlere karşı, milletimizden yükselen çıklık iktidar tarafından duyulmuyor” dedi.

Feryat duyulmuyor

“Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gün, Gülfer Öter... Her gün toplumun gözü önünde bir hayat daha sona eriyor. Yitip giden hayatlara yenileri ekleniyor” diyen Coşkun, “Şiddet adeta salgın gibi yayılıyor. İnfaz hukuku başta olmak üzere birçok alanda düzenleme yapılması, topyekün mücadelenin en hızlı ve etkili şekilde yapılması beklenirken, yetkililer ve sorumlular tarafından birtakım açıklamalar yapılmakla yetiniliyor. Türk milletinin çığlığa dönen feryadı duyulmuyor” ifadelerini kullandı.

Çözüme katkı sunuyoruz

İl Başkanı Coşkun, “Bu çığlığın ve çağrının karşılık bulması için yetkililere ve yönetenlere tekraren soruyor ve hatırlatıyoruz. Her geçen gün büyümekte olan, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile asayiş zaafiyetine yönelik alınması gereken önlemler ve yapılması gereken yasal düzenlemelere ilişkin İYİ Parti olarak çözüme katkı sunuyoruz. Bu kapsamda infaz düzenlemesi, uyuşturucu üretimi ve ticaretini engellemeye yönelik adımlar, 8 yaşına kadar düşen uyuşturucu kullanımı ile etkin mücadele, eğitim politikalarının düzenlenmesi, eril politika ve söylemlere son verilmesi, göç politikası, sınırların korunması gibi birçok detaylandırdığımız husus bulunmaktadır” dedi.

İstanbullu korku içinde

İstanbul'un tarihi ve kültürel açıdan önemli bir şehir olduğunu ifade eden Coşkun, “Ne var ki şehrimiz de ülkemiz gibi bu tehditlerin büyük çoğunluğunu en sert şekilde yaşamaktadır. Hemşerilerimiz ekonomik zorluklarla mücadele etmekle birlikte, sokağa güvenle çıkamamakta, bu büyük ve kıymetli kentte korku içinde yaşamaktadır. 39 ilçenin her birinde bu tablonun farklı düzeylerde de olsa her yerde mevcut olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu kaygının büyük endişe ve korku yaratan önemli bir kısmının ise hem ekonomik hem güvenlik alanında kontrolsüz ve kayıtsız şekilde ülkemize ve şehrimize yayılan, kültürel entegrasyonu olmayan ve sicil durumları tespit edilmemiş yabancılardan kaynaklandığı gerçeğini tespit ediyoruz” açıklamasını yaptı.

kutu.jpeg

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu tarafından bizatihi Danıştay ve idare mahkemelerine başvuru yapıldığını dile getiren Coşkun, “Yabancılara usulsüz şekilde verilen ve kamu vicdanını rahatsız eder şekle sahip olan vatandaşlıkların da irdelenmesi, incelenmesi ve iptaline yönelik yasal süreçler başlatıldı. Demografik yapının sistemli olarak değiştirildiği, güvenlik sorunu oluşturan ve artan suç oranlarına sahip kişilerin yarattığı tehditle mücadelenin önemli bir adımı böylece atılmış oldu” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.