Hakkında üç yıla kadar hapsi istenen Jahrein: 'Sabıkam yok, maksimum cezayı alacağımı düşünmüyorum'

Hakkında üç yıla kadar hapsi istenen Jahrein: 'Sabıkam yok, maksimum cezayı alacağımı düşünmüyorum'
Twitch yayıncısı Jahrein, avukatın itirazı üzerine tahliye edilmediğini açıkladı. Kendisi hakkında istenen cezayı yorumlayan Jahrein, "Sabıkam yok, geçmişim temiz. Maksimum cezayı alacağımı düşünmüyorum" dedi.

'Müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen, aradan geçen yaklaşık 1 aydan sonra hakkında tahliye kararı verilen Ahmet Sonuç, 'itiraz üzerine serbest bırakıldığı' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Dün, 1 aydır tutuklu olan Jahrein Instagram hesabından yaptığı paylaşımla cezaevinden tahliye edildiğini duyurmuştu. Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç, kucağında çocuğuyla birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak 'tahliye' ifadesini not düşmüştü.

Bugün ise Ahmet Sonuç hakkında hazırlanan iddianame, Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Sonuç'un, "basın yoluyla müstehcenlik" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

"Sabıkam yok, geçmişim temiz"

Sosyal medya hesabından tahliye sonrası ailesiyle özlem giderdiği görüntüleri paylaşan Ahmet Sonuç yeni bir açıklama daha yaptı ve 'itiraz üzerine serbest bırakıldığı' iddialarını yalanladı.

Jahrein avukatın itirazıyla tahliye edilmediğini mahkemenin hakimi tarafından tutuksuz yargılandığını söyledi. Kendisi hakkında istenen 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını değerlendiren Jahrein, "Sabıkam yok, geçmişim temiz. Maksimum cezayı alacağımı düşünmüyorum" dedi.

Jahrein Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Tahliyeyle beraat aynı şey değil. Ben tutuklu yargılanıyordum fakat şuan tahliye edildim. Savcılık bir iddianame düzenliyor. Savcılığın görevi budur. Muhtemel suçun ne olduğunu tespit eder. İddianameyi mahkeme kabul etti diye haber yaptılar. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmemesi mümkün değil. Bana atfedilen suçun cezası da 6 aydan 3 yıla kadar. 3 yılın verilebilmesi için suçun hunharca işlenmesi lazım. Sabıkam yok, geçmişim temiz. Maksimum cezayı alacağımı düşünmüyorum. Ben avukat itirazıyla değil, mahkemenin hakimi tarafından salındım.”

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.