Gebze Belediye Başkanı hayvan katliamını 'unutturma derdinde': 'Eylemciler dağılsın diye yolu boş yere kazdırmışlar'

Gebze Belediye Başkanı hayvan katliamını 'unutturma derdinde': 'Eylemciler dağılsın diye yolu boş yere kazdırmışlar'
Hayvan katliamı ile gündeme gelen Gebze Belediye Başkanı yaşanan vahşet hakkında açıklamalarını sürdürüyor. Son olarak Nevşin Mengü, Büyükgöz'ün kimsenin barınağa ulaşmaması için yolu boş yere kazdırdığını söyledi.

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin arka kısmında çöp konteynerlerinde poşetlerde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenip öldürüldüğü iddia edilmişti.

Belediye tarafından yapılan ilk açıklamada ise kedi ve köpeklerin doğal ölüm, trafik kazası, hastalık nedeniyle öldükleri belirtilmişti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de hayvan katliamını ortaya çıkaran kişileri suçlamış ve 'ansızın giren bir grup' olarak nitelendirmişti.

Yaşananlar gündemdeki sıcaklığını korurken Zinnur Büyükgöz sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama daha yaptı. AK Partili Büyükgöz,75 hayvanın tesisten kaçırıldığını, çok miktarda hayvan mamasının gasp edildiği ileri sürdü.

Yapılan gasp ve hayvan hırsızlığı için yargı süreçleri başlatıldığını belirten Büyükgöz hayvanseverleri, tesiste görevli veteriner ve çalışanları aslı olmayan suçların faili olarak göstermekle suçladı.

Zinnur Büyükgöz’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

11 Ekim 2024 Cuma Günü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize hayvansever kisvesiyle giren bir grup doğal ölüm, trafik kazası, hastalık nedeniyle yaşamını kaybeden cansız hayvan bedenlerini ortalığa saçarak hepimizi üzen görüntüler ve yanıltıcı bilgilerle bir kamuoyu duyarlılığı oluşturdu.

"YARGI SÜREÇLERİ BAŞLATILDI"

Olay bütün boyutlarıyla tarafımızdan yargıya intikal ettirildi. Merkezimizi adeta işgal eden grubun cansız hayvan bedenlerini ortalığa saçmak dışında birtakım suçlar işlediği de incelemeler arasında ortaya çıktı.

Bazıları tedavi edilmek üzere tesisimize bırakılan 75 hayvanın tesisten kaçırıldığını, çok miktarda hayvan mamasının gasp edildiği tespit edildi. Yapılan bu gasp ve hayvan hırsızlığı için yargı süreçleri başlatıldı.”

"GÖREVLİLERİMİZİ HEDEF GÖSTERDİLER"

Hayvansever olduğunu iddia eden grup, tesisimizde görevli başta veterinerler olmak üzere çalışanlarımızı, iddia ettikleri ve aslı olmayan suçların faili olarak göstermek üzere afişe ettiler. Görevi sokak hayvanlarının sağlıklı şartlarda yaşamasını sağlamak olan görevlilerimizi hedef gösterdiler.

Rehabilitasyon merkezi çalışanlarımıza yönelecek herhangi bir saldırıdan bu pervasız grubun sorumlu olduğunu kamuoyunun dikkatine arz ederiz.

"BARINAĞA GİDEN YOLU BOŞ YERE KAZDIRMIŞLAR"

Gazeteci Nevşin Mengü, hayvanseverleri ‘barınaktan hayvan kaçırmakla suçlayan Büyükgöz'ün ifadelerini yanıtladı. Belediyenin olayları unutturma derinde olduğunu savunan Mengü, eylemcilerin dağılması ve olayın unutulması için barınağa giden yolun kazdırıldığını söyledi.

Barınakta olanların tutanak altında oduğunu ifade eden Mengü'nün yaptığı paylaşım şöyle:

Gebze belediye başkanı barınakta yapılan katliamların ortaya çıkmasının ardından yine saçma sapan bir açıklama yaptı ve barınaktan köpeklerin mamaların falan çalındığını iddia etti.

Aslında barınakta olanlar tutanak altında. Seren Serengil, Derin Mermerci kimliklerini ibraz ederek kayıt altına alarak barınaktan kalan köpekleri çıkardılar.

Şimdi "cingöz" belediye olayı unutturma derdinde, Barınağın önüne eylemciler çadır kurmuş durumda, kimse barınağa ulaşamasın, eylemciler dağılsın, olay unutulsun diye barınağa giden yolu boş yere kazdırmışlar. Yalancılık, zalimlik, utanmazlık, maşallah hepsi bir arada

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.