Hababam Sınıfı’nın “Zühtü” şarkısını kim söylüyor, sözleri kime ait?

Geçtiğimiz hafta sonuna damga vuran Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Hababam Sınıfı müzikleri damga vurdu. Stadyumda sarı-kırmızılı taraftarların ezeli rakiplerine ünlü filmde de yer alan “Fesupanallah” şarkısını söylemeleriyle başlayan atışma, maçı galip bitiren Fenerbahçe’nin resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla devam etmişti.

Sarı-lacivertli kulübün hesabından, Hababam Sınıfı serisinde yer alan birden fazla şarkıyı içeren esprili paylaşımlar yapılmıştı. O şarkılardan biri de ünlü “Zühtü” türküsü olmuştu. Peki Zühtü türküsünün asıl sahibi kim, şarkının sözleri kime ait? Gelin birlikte bakalım…

"Hababam Sınıfı" serisinin popüler şarkılarından biri olan "Zühtü", serinin en eğlenceli ve akılda kalıcı parçalarından biridir. Bu şarkı, özellikle "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" (1975) filminde yer alır ve öğrenciler tarafından öğretmenlerine şaka yapmak amacıyla söylenir. Şarkının sözleri esprili ve mizahi bir dille yazılmıştır, bu da şarkının filmin komedi unsurlarıyla uyumlu olmasını sağlar.

Birden fazla türkücü tarafından seslendirilen Zühtü şarkısının sözleri Burhan Gökalp’a aittir.

Filmde "Zühtü" şarkısı, öğrenciler tarafından okula yeni gelen “Zühtü” adlı öğretmene yaptıkları bir şakanın hemen ardından söylenir. Öğrenciler, öğretmenleriyle dalga geçmek için bu şarkıyı hep birlikte söylerler. Bu sahne, serinin komedi ve eğlence anlayışını yansıtan klasik anlarından biridir.

Senelerdir akıllardan çıkmayan Hababam Sınıfı serisine ait filmler ve seriye ait filmlerden birine kullanılan "Zühtü" şarkısı,serinin en eğlenceli ve unutulmaz anlarından biridir. Şarkının enerjik ve neşeli yapısı, filmin genel havasına büyük katkı sağlar ve izleyicilerin hafızasında kalıcı bir yer edinir.

Derbi maçın ardından bugünlerde Zühtü şarkısının yeniden gündem olması ile Hababam Sınıfı serisini bir kez daha Türk sinema tarihindeki klasikler arasında en unutulmazlardan biri olduğunu hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi